Orchestra Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” reunește peste 50 de artiști instrumentiști, având în repertoriu creații de operetă și musical, dar și alte genuri muzicale, în funcție de specificul evenimentelor găzduite de Teatru de-a lungul timpului.

În istoria celor peste 71 de ani de la înființare, a susținut turnee în țări precum Germania, Israel, Italia, Republica Moldova, Ungaria etc. și a participat la festivaluri naționale și internaționale. Recent, a participat la Best Summer Art Festival Constanța, Festivalul Umorului Constantin Tănase, Promenada Operei- hub cultural, „Bucharest Opera Festival”, Festivalul Internațional „George Enescu”.

La pupitrul dirijoral al Orchestrei Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” au fost prezente de-a lungul timpului nume de seamă precum Gherase Dendrino, Constantin Rădulescu,  Liviu Cavassi, Mircea Ionescu, Marian Didu, Valentin Gruescu, Mircea Luculescu, Lucian Vlădescu.

În prezent, orchestra este condusă de dirijorii Constantin Adrian Grigore și Alexandru Ilie.

Alexandru Ilie

Născut în București în data de 03 august 1988, Alexandru ILIE a arătat o înclinație către domeniul muzical încă din copilărie. Părinții l-au încurajat și i-au îndrumat pașii spre COLEGIUL NAȚIONAL DE MUZICĂ „GEORGE ENESCU”. A urmat UNIVERSITATEA NAŢIONALĂ DE MUZICĂ DIN BUCUREŞTI

Constantin Adrian Grigore

În perioada studiilor urmate în ţară, apoi în Polonia la Academia de Muzică „Karol Lipinski” dirijorul Constantin Grigore a beneficiat de îndrumarea unor maeştri recunoscuţi ai dirijatului: Horia Andreescu, Petru Andriesei, Ilarion Ionescu-Galati sau dirijorul polonez