Jack, între dragoste și nebunie

Café-concert și operetă, muzica iubirii
mai 18, 2022
Diana Marin
iunie 2, 2022

Jack, între dragoste și nebunie este un musical în două acte, semnat Diego Mecchi, după romanul „Jack, între nebunie și dragoste: conflictele unui criminal în serie bazat pe povestea renumitului criminal în serie Jack Spintecătorul.

Povestea musicalului aduce în prim plan o istorie inedită  dar și o posibilă versiune a faimoasei istorii care a zguduit Anglia victoriană și continuă să domine mitologia urbană britanică. Întrebarea cine a fost Jack Spintecătorul și care au fost motivele crimelor sale – frământă societatea europeană mai bine de un secol.

Având la bază numeroasele variații ale istoriei lui Jack, musicalul încearcă formularea unei noi posibile dar și plauzibile explicații a evenimentelor.  Autorul face apel la o serie de justificări freudiene transpunând în limbajul genului muzical frământările unei minți alienate. Conflictul este potențat și de o istorie de iubire și numeroase intrigi  de factura unui detectiv- totul culminând cu scene de nebunie și adevărat tumult psihotic.

Scris în maniera unui musical postmodern Jack, între dragoste și nebunie păstrează totuși o serie de procedee clasice sprijinindu-se  pe calitățile actoricești ale interpreților, apelând la bogăția mijloacelor de expresie specifică artiștilor teatrului muzical și oferind publicului o gamă variată de impresii dramatice.

Povestea lui Jack Spintecătorul transpusă și regândită, într-o manieră originală, devine un pretext plauzibil pentru o  lucrare muzicală de tip crossover în care procedeele muzicii rock se transfigurează cu ajutorul tehnicii belcanto într-o lucrare care tranșează istoria lui Jack ca pe o destăinuire profund personală a autorului.

Distribuție

Jack / George: George Vîrban / Florin Budnaru
Mary: Gabriela Daha / Mediana Vlad
Johnny: Anton Zidaru / Adrian Nour
Wolf: Florin Ganea / Cătălin Petrescu
Jane: Daniela Bucșan / Miruna Dascălu
Conder: Mihai Urzicana / Daniel Găină
Daniel: Andrei Pleșca / Dumitru Filip

Detalii spectacol

Conducerea muzicală: Alexandru Ilie/ Constantin Grigore
Dirijorul corului: Aurel Muraru
Scenografia: Vladimir Turturica
Coregrafia: Damiano Bisozzi
Asistent coregrafie: Levente Szasz
Regia artistică: Andrei Munteanu

Muzica și libretul: Diego Mecchi
Orchestrația: Gaspare Bartelloni
Aranjamentul muzical: Matteo Teani și Howl Jordan
Traducerea și adaptarea: Cezar Helmis
Consultant lingvistic: Dr. Cristina Deutsch

Distribuție cor

Carmen Anghel, Carmen Angheloiu, Cristina Georgescu, Corina Plopeanu, Aurelia Tudor, Cristina Popa, Cristina Cojocaru, Ana Maria Moldoveanu, Irina Onea, Ana-Maria Racu, Ioana Băiaşiu,  George Matei, Marius Meragiu, Răzvan Rusu, Alin Țintea, Arnold Mack, Alexandru Onea, Mihăiță Radu, Alexandru Vasile, Alois Doboș, Bogdan Ardeleanu.

Distribuție balet

Gabriela Pojoreanu, Camelia Ghiță, Oana Vâlceanu, Luminița Florescu, Eugenia Stoian, Andreea Bârzescu, Sabina Ioniță, Maria Rogojan, Alexandra Borîia, Marina Stanciu, Andrei Ciobanu, Mircea Crăciun, Ștefan Băloi, Vlad Țențu, Marian Chirazi, Daniel Dobre