Valentino Tiron

Ora de muzică în școli
octombrie 25, 2017
Tina Munteanu
noiembrie 5, 2017
Ora de muzică în școli
octombrie 25, 2017
Tina Munteanu
noiembrie 5, 2017

A urmat Liceul de Coregrafie din București și Facultatea de Arte, secția Actorie din cadrul Universității Hyperion. Este angajat al Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian” din anul 2002. Activitatea sa artistică include numeroase participări la emisiuni TV, dublaje pentru desene animate, colaborări cu Opera Națională București în spectacolul sopranei Felicia Filip, „Crăciunul familiei” (2012), cu Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovsky” în spectacolul „Lysistrata” (2008-2009), cu trupa de dans „Contemp” în spectacolul „Mozart și prietenii” (2001-2003) și cu Teatrul Nottara în spectacolul „Maria Callas” (2000-2001).

A participat alături de Teatrul de Operetă și Musical „Ion Dacian” la Festivalul „Povești pentru copii și oameni mari”, care s-a desfășurat în București (2012) și Alba Iulia (2007) și la numeroase alte festivaluri alături de Opera Comică pentru Copii. A efectuat numeroase turnee în țară și în străinătate și a obținut premiul „Tânăr artist” în cadrul evenimentului „Stelele din fața și din spatele cortinei”.

Din repertoriul său fac parte roluri ca Țigan din „Voievodul țiganilor”, Pepino din „Secretul lui Marco Polo”, Bufonul Bob din „Frumoasa din pădurea

adormită”, Istvan în „Contesa Maritza”, Glutto în „Fântâna Blanduziei”, Bobby din „Floarea din Hawaii”, Barnaby din „Hello, Dolly!”, Joseph din „Sânge vienez”, Nathaniel Horridge din „Rebecca”, Cascada din „Văduva veselă”. Cel mai recent rol al său este Monsieur Firmin din spectacolul de musical „Fantoma de la Operă”, obținut în urma castingului desfășurat în anul 2014.

btn-lounge-down