Orest Pîslariu Ranghilof

Patricia Seymour
noiembrie 6, 2017
Oana Rusu
noiembrie 6, 2017

Orest Pîslariu Ranghilof

A absolvit Universitatea Națională de Muzică București, secția Canto, în 2001, an care marchează și debutul său pe scena Operetei. În prezent, este solist al Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian”. În anul 2002 a participat la Masterclasses cu Mariana Nicolesco (Brăila), în 2003 cu Virginia Zeani (Pella, Iowa, SUA), în 2005 cu Theodore Coresi (Krems, Austria) și în 2006 cu Toma Popescu (Galați).

Repertoriul său de operă cuprinde roluri principale în operele: „Cosi fan tutte”

și „Don Giovanni de W.A. Mozart, „Elixirul dragostei” de Gaetano Donizetti, „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini, „La serva padrona” de Giovanni B. Pergolesi, „Povestirile lui Hofmann” de Jacques Offenbach și operetele: „Vânzătorul de păsări” de Carl Zeller, „My Fair Lady” de Frederick Loewe, „Văduva veselă” și „Paganini” de Franz Lehár, „Voievodul țiganilor” și „Liliacul” de Johann Strauss-fiul, „Silvia” de Emmerich Kálmán, dar și concerte vocal-simfonice și recitaluri de lied.

A avut colaborări internaționale în Statele Unite, Grecia, Italia, Spania, Germania, Norvegia. În anul 2003 a obținut Premiul special al juriului la Festivalul de Lied românesc de la Brașov și este laureat al Concursului Internațional de Canto „Hariclea Darclée”.