Ligia Dună

Lucian Vlădescu
noiembrie 6, 2017
Letiția Vlădescu
noiembrie 6, 2017
Lucian Vlădescu
noiembrie 6, 2017
Letiția Vlădescu
noiembrie 6, 2017

A absolvit cursurile Școlii de Muzică nr. 27 din Ploiești, unde a studiat vioara, continuând apoi în cadrul Liceului de Muzică „George Enescu” și al Academiei de Muzică București, Facultatea de Interpretare Muzicală – Canto Clasic (2000-2005). Din 1995 devine angajata Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian”, în calitate de solist vocal. A urmat cursurile de vară din Tuscania, Italia, în 1995 și a colaborat de-a lungul anilor cu instituții de cultură

din București și din țară. A obținut premiul al III-lea la Concursul de Lied „Ionel Perlea”, Slobozia.

Activitatea sa artistică include numeroase turnee în țară, dar și în Italia, Germania, Austria, Elveția și Republica Moldova, înregistrări radio și TV și realizarea unui CD în colaborare cu Orchestra Radio din Chișinău, Republica Moldova.

A jucat în spectacolele „Vânzătorul de păsări”, „Contesa Maritza”, „Fântâna Blanduziei”, „Hello, Dolly!”, „La Calul Bălan”, „Paganini”, „Povestirile lui Hoffmann”, „Silvia”, „Țara Surâsului”, „Frumoasa Elena”, „Lysistrata”, „Sânge vienez”, „Mam`zelle Nitouche” și „Broadway – București”, dar și în numeroase gale și concerte.

btn-lounge-down