Doina Scripcaru

Gabriela Daha
noiembrie 6, 2017
Daniel Madia
noiembrie 6, 2017
Gabriela Daha
noiembrie 6, 2017
Daniel Madia
noiembrie 6, 2017

Doina Scripcaru a urmat cursurile Școlii de Muzică din Ploiești, Liceul de Muzică „George Enescu” din București și Conservatorul de Muzică „Ciprian Porumbescu”. A studiat cu prof. Magda Ianculescu arta liedului, repertoriul vocal-simfonic, opera și opereta. În anul 1986, pleacă în Italia cu o bursă de studii, fiind imediat remarcată în concerte, pe scene din Torino, Milano, Udine și Padova.

Cântă la Opera Română, dar își găsește adevărata vocație la Teatrul de Operetă din București, unde, începând cu anul 1997, devine primadonă și interpretează roluri ca: Saffi din „Voievodul țiganilor” și Rozalinda din „Liliacul” de Johann Strauss-fiul, Hanna Glavari din „Văduva veselă”, Liza din „Țara Surâsului” și Ana Eliza din „Paganini” de Franz Lehár, Berta din „Lăsați-mă să cânt” de

Gherase Dendrino, Geta din „Fântâna Blanduziei” de Cornel Trăilescu, Contesa Maritza de Emmerich Kálmán, „Floarea din Hawaii” de Paul Abraham, „Frumoasa Elena” de Jacques Offenbach.
Participă la numeroase turnee în Italia, Germania, Austria, Rusia, Franța, Elveția, dar și din țară, colaborând cu Filarmonicile din Târgu Mureș, Ploiești și Iași.

btn-lounge-down