Daniela Bucșan

Concurs posturi vacante
mai 25, 2021
Candid
august 23, 2021
Concurs posturi vacante
mai 25, 2021
Candid
august 23, 2021

Daniela Bucșan, este o tânără soprană din Republica Moldova. A absolvit Liceul Teoreric „Onisifor Ghibu” și Colegiul de muzică „Ștefan Neaga” din Chișinău, unde a studiat vioara la clasa d-nei Valentina Panfil și Liliana Bobeica și canto cu d-na Valentina Borodin și Jana Vdovicenco. Și-a continuat studiile la Universitatea Națională de Muzică din București, în urma bursei acordate de statul român in 2013. În primii doi ani de licență a fost studenta regretatei Eleonora Enăchescu. În prezent este absolventa Facultății de Interpretare, Specializarea Canto, Master, clasa doamnei Claudia Codreanu.

Având o bogată paletă interpretativă s-a afirmat la diverse concursuri ca „Le Grand Prix de l’Opera” București, Concursul Internațional de Duo „Suzana Szörenyi” și diverse concerte și recitaluri atât în cadrul facultății cât și pe scenele Ateneului Român, Sălii Radio, Muzeului George Enescu și a Palatului Șuțu.

Apariții recente în spectacolele „O noapte la Veneția”, „Motanul Încălțat”, și „Bastien și Bastienne” în cadrul colaborării cu teatrul Opera Comică pentru Copii, și fiind angajată a Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” se afirmă în majoritatea spectacolelor: „Victoria și al ei husar”, „Povestirile lui Offenbach”, „ O noapte la Veneția, o noapte la Viena”, „Călătorie în lumea filmului”, „Liliacul”, „Dacika”, „Kiss Me Kate”.

btn-lounge-down