Rodica Ștefan

Parfum de femeie
ianuarie 6, 2020
Voievodul Ţiganilor
februarie 4, 2020
Parfum de femeie
ianuarie 6, 2020
Voievodul Ţiganilor
februarie 4, 2020

A absolvit Universitatea Națională de Muzică din București- secția Canto clasic. În 2014, în urma câștigării Marelui Premiu al Concursului de Interpretare Wolfgang Amadeus Mozart desfășurat la Cluj, a obținut o bursă de studiu la Salzburg cu mezzosoprana Elisabeth Cornelius Lund, în cadrul Salzburg Vokal Akademie.

Debutul pe scena de operă îl face în 2015 cu rolul Donnei Elvira din opera Don Giovanni de W.A.Mozart, la Opera Română din Craiova. Au urmat roluri precum: Adina din Elixirul dragostei de G. Donizetti, Micaela din Carmen de G. Bizet, Liu din Turandot de G. Puccini, Musetta din Boema de G. Puccini pe scena Teatrului Național de Operă și Operetă “Nae Leonard” din Galați.

Și de genul operetei este foarte atrasă jucând până acum în roluri precum: Rosalinda din Liliacul de Strauss-fiul, Saffi din Voievodul țiganilor tot de Strauss-fiul, Hanna Glavari din Văduva veselă de Fr. Lehar, Prințesa din Vânzătorul de păsări de C. Zeller, Madeleine din Bal la Savoy de P. Abraham sau Contesa Zedlau din Sânge vienez de Strauss-fiul.

În decembrie 2019 a debutat pe scena Teatrului Național de Operetă și Musical Ion Dacian din București cu rolul Lilli Vanessi/Katharina din musical-ul Kiss me Kate de Cole Porter, un rol mult dorit și plin de provocări pe care le-a depășit prin muncă asiduă.

Este laureata mai multor premii precum Concursul Internațional de Duo Cameral Suzana Szörenyi, Concursul de Interpretare Mihail Jora, Concursul de Interpretare al liedului Ionel Perlea etc., dar și finalistă a Concursului Internațional Competizione Dell’ Opera (Linz, Austria), a Programului Internațional de Pregătire de Excelență pentru Artele Spectacolului Succes etc.

De-a lungul timpului a căutat să se perfecționeze, participând la diverse masterclass-uri susținute de tenorul de renume mondial Marcello Giordani, Maria Diaconu (Profesor la Conservatorul din Geneva), marea soprană Mariana Nicolesco, Larisa Gherghieva (pianistă, coordonatoarea Academiei Tinerilor Artiști din cadrul Teatrului Mariinsky, Rusia), Eleonora Pacetti (coordonatoarea Programului Young Artist din cadrul Teatro dell’Opera di Roma) etc.

btn-lounge-down