Amelia Antoniu

Anton Zidaru
noiembrie 6, 2017
Alfredo Pascu
noiembrie 6, 2017
Anton Zidaru
noiembrie 6, 2017
Alfredo Pascu
noiembrie 6, 2017

A absolvit Universitatea Națională de Muzică București, Facultatea de Interpretare Muzicală, Specialitatea Canto și Profesor de Canto. A urmat studii post-universitare de masterat „Arta Muzicală”
(2007-2009) și un curs Curs de măiestrie artistică („Master Classes” – 2004) condus de soprana Mariana Nicolesco. Este angajată ca solist vocal (soprană) la Teatrul de Operetă și Musical „Ion Dacian” din 2002.
A activat ca profesor de canto și teatru musical la Scoala „Mark Twain” și la „Center Stage” – București (2005-2007).

Activitatea sa artistică include concerte vocal-instrumentale, recitaluri, apariții TV în colaborare cu realizatorul Traian Buhlea și compozitorul Doru Popovici, înregistrări de colinde și muzică religioasă,

turnee în țară și străinatate (Elveția – 1999, Republica Moldova – 2000), cu Teatrul Național de Operetă ”Ion Dacian” în Israel.
Roluri în de operă: Rosina din „Bărbierul din Sevilla”, Fiordiligi din „CosiCosì fan tutte”) și operete: Pepi („Sânge vienez”), Bessie („Floarea din Hawaii”), sclava Mena („Fântâna Blanduziei”), Bella Giretti („Paganini”), Suzanica („Lăsați-mă să cânt”), Riquette („Victoria și-al ei husar”), Lisa („Contesa Maritza”), Stazi („Silvia”), Gwendolen („Mein Freund Bunbury”), „Broadway-București”, Sylvienne și Valencienne („Văduva veselă”), Lolita („Odiseea Vîsoțski”), Lady Capulet („Romeo și Julieta”), soprano („Burghezul Gentilom”),

Cocoșelul („Cocoșelul neascultător” și „Mușchetarii Măgăriei Sale”), Prințesa Kage („Mofturile Prințesei”), Împărăteasa Zimbi („Frumoasa din Pădurea Adormită”), Istvan în „Contesa Maritza”, Glutto în „Fântâna Blanduziei”, Bobby din „Floarea din Hawaii”, Barnaby din „Hello, Dolly!”, Joseph din „Sânge vienez”, Nathaniel Horridge din „Rebecca”, Cascada din „Văduva veselă”. Cel mai recent rol al său este Monsieur Firmin din spectacolul de musical „Fantoma de la Operă”, obținut în urma castingului desfășurat în anul 2014. Ștrengarii Operetei (înregistrări audio), spectacol de dans contemporan.

btn-lounge-down