Opereta Fest

Festivalul „Ion Dacian” – 2018
octombrie 20, 2018
Dacika
octombrie 20, 2018
Festivalul „Ion Dacian” – 2018
octombrie 20, 2018
Dacika
octombrie 20, 2018

În perioada 8-11 noiembrie 2018, Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” organizează a II a ediție a Festivalului „Ion Dacian”, festival gândit ca un omagiu adus renumitului tenor român, prim-solist, regizor și director al Teatrului de Operetă din București.

Festivalul se va deschide în data de 8 noiembrie, ora 19.00 la Sala Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” cu gala „Opereta Fest”.

Festivalul „Ion Dacian” este înainte de toate un prilej de bucurie, evocând figura emblematică a celui care a făcut din teatrul de operetă un brand de țară care se cere continuat și păstrat la cele mai înalte standarde de tradiții și valoare. Festivalul își propune să aducă în prim plan nevoia permanentă de muzică bună, de voci strălucitoare și epoci de normalitate– Bianca Ionescu Ballo (Manager Director General interimar).

Gala aduce în atenția publicului pagini indrăgite de operetă, musical, canțonete, zarzuele și chansonette, scrise de compozitori celebrii precum: Johann Strauss –fiul (Sânge vienez), Fr. Lѐhar (Giuditta), E. Kálmán (Prințesa circului, Silvia, Maritza), P. Abraham (Victoria și-al ei husar), Fr. Loewe (My fair lady), Jerry Bock (Scripcarul de pe acoperiș), Léo Delibes (Les filles de cadix), Agustín Lara (Granada), Pablo Sorozábal ( La tabernera del puerto), Ernesto De Curtis (Non ti scordar di me), etc.

Conducerea muzicală: Tiberiu Oprea
Concept spectacol: Phd. arh. Cătălin Ionescu-Arbore
Coordonare scenică: Cătălin Voineag
Dirijor cor: Aurel Muraru
Coordonator balet: Alin Gheorghiu
Invitat special: Robert Nagy

Din distribuție fac parte: Alfredo Pascu, Doina Scripcaru, Bianca Ionescu-Ballo, Mioara Manea-Arvunescu, Silvia Șohterus-Mărăscu, Gabriela Daha, Mediana Vlad, Tina Munteanu, Alex Constantin, Anton Zidaru, George Ionuț-Vîrban, Andrei Pleșca, Bogdan Lupea, Daniela Bucșan, Valentino Tiron, Marius Mitrofan, Raluca Ciocă, Stefan Popov, Cătălin Petrescu, Oana Rusu, Orest Pîslariu-Ranghilof, Amelia Antoniu și Florin Budnaru.

Cu participarea soliștilor, Orchestrei și Corului  Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”.

btn-lounge-down