Dumitru Filip

Daniel Andrei Găină Cojuharov
martie 11, 2022
Alexandru Onea
martie 12, 2022
Daniel Andrei Găină Cojuharov
martie 11, 2022
Alexandru Onea
martie 12, 2022

 A absolvit Colegiul de Muzică “Ștefan Neaga”  în anul 2011. Ulterior, și-a continuat studiile în cadrul Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice – Departamentul Muzică și Arte Interpretative –  Secția Canto Popular, din Chișinău (2011-2015) și în cadrul Universității Naționale  de Muzică București – Facultatea de Interpretare – Secția Canto Clasic (2015-2019).

Parcurs profesional

În anul 2016 devine artist liric-tenor al Operei Comice pentru Copii  unde își desfășoară activitatea până în 2019. În această perioadă participă ca solist în spectacolele: „Micuța Dorothy” de Marius Țeicu, „Flautul Fermecat” de W.A.Mozart, „Joc și Rock”, adaptare după opereta „Crai Nou” de Ciprian Porumbescu.

In anul 2019 devine artist liric- tenor al Corului Academic Radio unde își desfășoară activitatea în cadrul corului în stagiunea 2019.

În anul 2021 se alătură Teatrului Național de Operetă și Musical “Ion Dacian” în calitate de artist liric- tenor și evoluează pe scena acestuia în spectacole ca: „Voievodul Țiganilor”, „Liliacul”, „My Fair Lady”, „Victoria și-al ei husar”, „Țara Surâsului”.

   De asemenea, în cadrul Teatrului a obținut și roluri solistice precum : Candid în opereta „Candid” de Leonard Bernstein.

Repertoriul său include roluri în spectacole precum: Don Ottavio din „Don Giovanni” de W.AMozart, Contele Almaviva din „Barbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini, Ducele de Mantova din „Rigoletto” de Giuseppe Verdi, Lenski din „Evgheni Oneghin” de P.I.Ceaikovski, Tebaldo din „I Capuleti e i Montecchi” de Vicenzo Bellini, Horace din „La Colombe” de Charles Gounod, Siedler din „La Calul Bălan” de Ralph Benatzky, Candid din „Candid” de Leonard Bernstein.

A urmat cursuri de masterclass în Florida SUA la Pensacola Opera cu Jerome Shannon.

btn-lounge-down