Alexandru Vasile

Alexandru Onea
martie 12, 2022
Alois Doboș
martie 12, 2022
Alexandru Onea
martie 12, 2022
Alois Doboș
martie 12, 2022

 A absolvit Seminarul Teologic Liceal Ortodox din București în anul 2008. Ulterior, și-a continuat studiile în cadrul Univestitatii „Spiru Haret” – Secția Muzică.

Parcurs profesional

În anul 2012 devine artist liric – bariton al Corului Național de Cameră Madrigal “Marin Constantin” unde își desfășoară activitatea până în 2017. În această perioadă participă în cadrul Corului Național de Cameră Madrigal “Marin Constantin” în concertele susținute atât în țară, cât și în străinătate: China, Belgia, Germania, Elveția, Lituania, Austria etc.
În anul 2019 este unul din membrii fondatori ai grupului “Etheros” cu care a susținut un terneu în Germania și diverse concerte în țară, unde activează până în prezent.
În anul 2017 se alătură Teatrului Național de Operetă și Musical “Ion Dacian” în calitate de colaborator artist liric – bariton și evoluează pe scena acestuia în spectacole ca: “Victoria și-al ei Husar”, „Bonjour, bonne nuit, Paris”, „London – a new story”, „Liliacul”, „Țara surâsului”, „Kiss me, Kate!”, „Candid”, „My fair lady”, „Voievodul Țiganilor”, „Cenușăreasa”, „Frumoasa din pădurea adormită”, „Dacika”, „Povestirile lui…Offenbach”, „Călătorie în lumea filmului și a musicalului”.
De asemenea, în cadrul Teatrului a obținut și roluri solistice precum : Bufonul – “Frumoasa din pădurea adormită”, James (secretar) – “Victoria și-al ei Husar”, Tehnician 1/ Flynt/ Bucătarul – “Kiss me, Kate!”, Sergentul/ Marele Sultan Ahmet – “Candid”, Ioji – “Voievodul Țiganilor”, Domnul Briosche (unul din invitați) – „Povestirile lui…Offenbach”.
În calitate de artist liric – bariton a colaborat cu instituții de prestigiu precum Corului Filarmonicii “George Enescu” din București, Corala “Nicolae Lungu” a Patriarhiei Române, Corul de Cameră “Preludiu”.
A câștigat numeroase premii printre care și “Medalia Meritul Cultural Clasa III-a” – categoria D în anul 2013.
De asemenea, a participat la numeroase festivaluri, dar și turnee în țară și în străinătate, dintre care amintim: Festivalul “George Enescu”, Festivalul Internațional al Corurilor de la Beijing în 2014.

btn-lounge-down