Iulian Rădoi

Andreea Toma
martie 20, 2022
Alexandru Ilie
martie 21, 2022
Andreea Toma
martie 20, 2022
Alexandru Ilie
martie 21, 2022

A absolvit liceul de artă „George Enescu”, profil coregrafic, studiind în perioada 1984-1987. Ulterior, și-a continuat activatatea de balerin.

Parcurs profesional

În perioada 1987-1990 își desfășoară activitatea ca balerin la Opera Română București, iar între 1990–1998 ca solist  balet al Teatrului ”Oleg Danovski” din Constanța. Este distribuit în roluri solistice și realizează performanțe artistice în cadrul turneelor internaționale din majoritatea țărilor vest-europene: Italia, Germania, Austria, Franța, Elveția, Franța, Belgia, Luxemburg, Olanda, Italia, Bulgaria dar și în Asia, în China și Taiwan.

În anul 1998 se alătură Teatrului Național de Operetă și Musical “Ion Dacian” ca solist unde abordează toate rolurile solistice ale genului Operetei: „Sânge Vienez”, „Liliacul”, „Voievodul Țiganilor”, „Țara Surâsului”, „Văduva Veselă”, „Silvia”, „Contesa Maritza”, „Romeo si Julieta”.
Între anii 2009 -2014 a ocupat funcția de manager artistic al compartimentului balet in cadrul Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” București.
În perioada 2008- 2009  a fost consultant, selecționerul festivalului pe partea coregrafică, regizor și coregraf al Galei Internaționale de Balet din cadrul Festivalului Internațional al Artelor Spectacolului “VIAȚA E FRUMOASĂ”.
S-a ocupat de asemenea de organizarea turneului cu spectacolul de operetă „Bella Opereta”  cu ocazia implinirii a 60 ani de la înființarea statului Israel: 2008, Israel.

De asemenea, activitatea sa cuprinde și:

Între anii 2008-2014 -activitate de Producător general-delegat al spectacolelor ”Royal Fashion”, „Maria de Buenos Aires’’, „Contesa Maritza”, ’’voievodul țiganilor’’,  la Teatrul Național de Operetă și Musical ”Ion Dacian”.

-Autor și  coordonator al Atelierului de Dans Clasic : PRIMII PAȘI DE BALET, în cadrul Teatrului Național de Operetă și Musical ”Ion Dacian”.
-2012-Organizare turneu în Italia, impresariat și producător general – Teatrul de Balet SIBIU.
-2012- Impresariat Teatrul de Balet Sibiu la Festivalul Internațional de Balet- Siracusa , Italia.
-2012- Producator delegat General pentru spectacolul „Frumoasa din pădurea adormită”- Teatrul de Balet Sibiu.
-2011- 2012 Autor al proiectelor „Dăruind vei dobândi”, „Turism cultural”, „Un zâmbet, o speranță”, în parteneriat cu Teatrul Național de Operetă și Musical ”Ion Dacian”.
-2014- Co-organizator și manager de specialitate în cadrul Festivalului Internațional de Balet cu Competiție și Gală de la Sighișoara.
-Director general al Școlii de Balet Clasic și Contemporan BRAVO DANCER, în parteneriat cu Clubul Copiilor sector 5 București.
-Specialist în implemenatrea sistemului  de management al calității ISO 9001: 2008 din instituțiile culturale.

Co-organizator și producător al Festivalului Internațional de Balet, ed. XXIII a-Siracusa- Teatrul Grec și Castello Maniacce, Italia-2012

btn-lounge-down