Paris, Mon Amour

Văduva veselă
ianuarie 15, 2017
Rebecca
ianuarie 15, 2017
Văduva veselă
ianuarie 15, 2017
Rebecca
ianuarie 15, 2017
„Paris, mon Amour”, un spectacol-colaj care are la bază unele dintre cele mai frumoase șansonete franțuzești

Cu: Cristina Bleandură/ Loredana Căvășdan, Raluca Ciocă/ Bianca Ionescu, Tina Munteanu, Gladiola Nițulescu, Oana Rusu, Alexandra Savu, Silvia Șohterus/ Tina Munteanu, Daniela Vlădescu, Florin Budnaru, Ernest Fazekas, Daniel Madia, Marius Mitrofan, Cătălin Petrescu

Cu participarea Orchestrei, Corului și Baletului Teatrului de Operetă și Musical “Ion Dacian”

Descriere

Continuând seria de spectacole-colaj a Teatrului de Operetă și Musical, serie care a debutat cu o incitantă incursiune muzicală pe teritoriul american, intitulată „Broadway – București”, „Paris, mon Amour” are la bază unele dintre cele mai frumoase șansonete franțuzești. O odă adusă Parisului și muzicienilor care i-au cântat farmecul discret, spectacolul stă mărturie acestui melanj de melancolie reprimată și frivolitate exuberantă care caracterizează Parisul fremătând de viață – oraș al poeților și al pictorilor, al florăreselor și al artiștilor de stradă, al mimilor și al saltimbancilor.

Spectacolului-colaj „Paris, mon Amour” a avut premiera în București, în foaierul Teatrului Național de Operetă „Ion Dacian”, însă, datorită parcursului său excepțional în cadrul turneului național, a devenit o prezență îndrăgită în multe dintre teatrele din țară. Astfel, tainele Parisului boem, al cabaretului și al cafenelelor sale au răsunat spectacol după spectacol, oraș după oraș, mii de spectatori având oportunitatea de a retrăi spiritul parizian al vremurilor de altă dată. Răzvan Ioan Dincă, regizorul spectacolului, declara cu ocazia premierei:

Detalii spectacol

Regia: Răzvan Ioan Dincă
Dirijor și orchestrație: Lucian Vlădescu
Coregrafia: Florin Fieroiu
Costumele: Oana Botez
Decorul și video-proiecția: Sabina Spatariu
Maestru de cor: Gabriel Popescu
Lighting design: Daniel Klinger
Acrobații artistice: Artistic Events Production

Asistent de regie: Raluca Popa
Asistent de coregrafie: Marius Grosu
Asistent maestru de cor: Aurel Muraru

Cu participarea magicianului Andrei Teașcă (Teatrul de Magie)

Articole de presă


„Am vrut să aduc pe scenă un Paris cu parfum de epocă, cel pe care îl vedem în fotografiile sepia, un amestec de superfluu cu profund, de grotesc cu apetisant, de fermecător și inaccesibil uneori, un oraș al damelor ușoare, al mahalalei cu ștaif și al amestecului dintre real și turistic… Cât despre personaje, ele sunt construite în funcție de situația pe care muzica, frazarea muzicală și uneori versurile o presupun. Sunt adăugate frânturi de viață și sunt aduși în fața spectatorilor reprezentanți ai unor tagme, ai unor zone și ai unor mentalități.”
btn-lounge-down