Maria de Buenos Aires

Anais
ianuarie 15, 2017
Concert de romanțe
ianuarie 15, 2017
Anais
ianuarie 15, 2017
Concert de romanțe
ianuarie 15, 2017

Maria de Buenos Aires

Data premierei: 11 martie 2011

Soliști balet:
Maria: Diana Ferencz/ Violeta Dincă/ Vanda Ștefănescu
Poetul: Traian Vlaș/ Marian Chirazi/ Alexandru Negru/ Dragoș Roșu

Soliști vocali:
Maria: Diana Nițu/ Anca Țurcașiu
Poetul: Cătălin Petrescu/ Alexandru Agarici
Povestitorul: Andras Istvan Demeter

Cu participarea copiilor: Monica Agarici, Sara Cuncea

Ansamblul de balet: Iolanda Petrescu, Monica Ștraț, Eugenia Stoian, Corina Aldea, Luminița Dincă, Gabriela Călin, Raluca Popa, Andreea Toma, Mădălina Mechenici-Turiga, Alexandra Gavrilescu, Irina Strungăreanu, Vanda Ștefănescu, Laura Andrei, Elena Ghenoiu, Bianca Patriche, Andrei Ciobanu, Alexandru Bârsănescu, Dragoș Roșu, George Agache, Levente Szasz, Cristian Osoloș, Relu Dobrin, Paul Cimpoieru, Eduard Constantinescu

Descriere

„Maria de Buenos Aires” este o poveste despre viață, moarte și renaștere, personajul principal devenind pe scenă întruchiparea unui Buenos Aires pasional, distructiv, decadent, dar având posibilitatea de a se salva tocmai prin asumarea și înțelegerea destinului său. Povestea suprarealistă se învârte în jurul unei femei ușoare din capitala argentiniană, pe nume Maria, personaj care, după moarte, devine pe scenă Umbra Mariei și reface traseul vieții acesteia. Călătoria ei este marcată de întâlnirea cu un poet, câteva „marionete” aflate sub controlul acestuia și un circ de psihanaliști.

Propunând o viziune originală, reinterpretarea libretului opune purei fatalități puterea catharctică a luptei cu destinul și renunță la aluziile blasfemice la adresa unei divinități nedrepte care determină în mod implacabil un mers prestabilit al lucrurilor. Prin lupta pe care o duce Umbra sa pentru a împiedica reiterarea istoriei personale în viața fiicei sale, un alter ego al ei, Maria se împotrivește, de fapt, propriului destin și învinge fatalitatea.

Detalii spectacol

Data premierei: 11 martie 2011

Muzica de Astor Piazzolla
Libretul de Horacio Ferrer
Traducerea libretului: Alexandru Agarici
Regia și coregrafia: Mário Radačovský

Dirijor: Lucian Vlădescu
Scenografia: Marek Holly
Costumele: Ema Nowak
Producător delegat general: Iulian Rădoi
Asistent de regie: Raluca Popa
Asistent de coregrafie: Andreea Duță

btn-lounge-down