Dolce Vita

Un spectacol care îmbină în mod armonios opereta și musicalul

Soliști: Florin Budnaru, Cătălin Petrescu, Ernest Fazekas, Irina Baianț și Adrian Nour

Soliste balet:
Geraldina Petre și Gabriela Călin

Cu participarea pianistului Alexandru Burcă, precum și a Corului, a Orchestrei și a Ansamblului de Balet ale Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian"


Descriere

Aducând în prim-plan tot ceea ce are spectacolul muzical mai savuros de oferit, Dolce vita îmbină armoniile vocilor și ale instrumentelor, oscilând între eleganța și șarmul operetei, verva și strălucirea musicalului și energia explozivă a dansului – toate învăluite într-o subtilă notă de teatralitate, căreia i-a fost adăugat un ingredient special: imprevizibilul. De la operetă la musical și viceversa, alunecând pe claviatura dansului, spectacolul evoluează ca o înlănțuire de surprize, iar fiecare moment devine astfel o supralicitare a senzației de bună dispoziție.


Dolce Vita reprezintă o invitație pe care Teatrul de Operetă și Musical o adresează spectatorilor de toate vârstele de a renunța, măcar pentru o seară, la statutul de Spectator, în favoarea celui de Participant la spectacolul unei frumoase și surprinzătoare colaborări în echipă. Dolce Vita reprezintă, totodată, invitația de a renunța la convențiile specifice actului spectacular, la clișeele existenței cotidiene pentru a le înlocui cu spontaneitatea Întâlnirii, o întâlnire autentică în decursul căreia toți cei prezenți – soliști vocali, dansatori, instrumentiști, dirijor, spectatori – devin, alternativ sau concomitent, creatorii unei seri de neuitat.

„Spectacolul acesta este imaginat ca o sărbătoare în care orchestra, soliștii, corul, balerinele și publicul, întâlniți de această dată în foaier, în spațiul de frontieră dintre cele două lumi, trăiesc o experiență împreună. Cabaretul, ariile de operetă, secvențele de dans, solo-urile instrumentale, gagurile și momentele de muzical, alcătuiesc un spectacol pe care artiștii îl imaginează și îl trăiesc într-o relație de complicitate și de apropiere cu spectatorii. Dolce Vita este o ceremonie emoțională, entuziastă, ironică și amuzantă, care celebrează acele stări de euforie pe care doar opereta și muzicalul le pot provoca.”

Dragoș Galgoțiu, regizor

Detalii spectacol

Regia: Dragoș Galgoțiu
Dirijor: Daniel Jinga
Coregrafia: Ioana Macarie
Maestru de cor: Gabriel Popescu
Asistent maestru de cor: Aurel Muraru


Galerie foto

X
Abonează-te acum la newsletter
Abonarea trebuie confirmată din adresa de email scrisă mai sus. Cei care se înregistrează cu adresă de yahoo, trebuie să adauge adresa noastră de email newsletter@opereta.ro la contact. Dacă nu este adăugată, este posibil ca newsletter-ele noastre să intre în folderul de spam.