Studioul de canto

EMTU
ianuarie 19, 2017
Dăruind vei dobândi
ianuarie 19, 2017
EMTU
ianuarie 19, 2017
Dăruind vei dobândi
ianuarie 19, 2017

Un proiect cultural inițiat de Alfredo Pascu

 

Studioul de canto este un proiect cultural adresat studenților sau absolvenților care doresc să își pună în valoare abilitățile vocale și să își desăvârșească pregătirea în domeniu, sub îndrumarea tenorului Alfredo Pascu, una dintre cele mai importante figuri ale operetei în România.

Alfredo Pascu este prim solist al Teatrului Național de Operetă „Ion Dacian” și are o vastă experiență în domeniul muzical, cu peste 17 ani de activitate pe scena Operetei. A abordat de-a lungul timpului un repertoriu vast, care include lucrări din operetă și operă, dar și lucrări vocal-simfonice. În 2004, a fost decorat de către Președintele României cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofițer.

Activitatea Studioului de Canto s-a desfășurat până acum în două sesiuni, în martie-iunie 2013 și martie-iunie 2014, la care au participat tineri soliști vocali, aleși în urma unui casting.

La prima sesiune au participat 6 soliști: Marin Fagu, Victor Bucur, Oana Rusu, Cristina Bleandură, Lucian Ionescu și Victor Apetrei, iar la a doua sesiune 5 soliști: Ștefan Alexandru Constantin, Alexandru Constantin, Alin Stoica, Adrian Pleșca și Alexandra Știrban.

Prima sesiune de pregătire s-a încheiat cu un concert susținut de participanții la studioul de canto, care a avut loc în cadrul Festivalului Internațional al Artelor Spectacolului Muzical „Viața e frumoasă”.

Următoarea sesiune de pregătire va fi anunțată în curând.

btn-lounge-down