EMTU

SCENART
ianuarie 19, 2017
Studioul de canto
ianuarie 19, 2017
SCENART
ianuarie 19, 2017
Studioul de canto
ianuarie 19, 2017

EMTU – Uniunea Teatrelor Muzicale Europene

 

Teatrul de Operetă și Musical „Ion Dacian” a inițiat, alături de Teatrul de Operetă și Musical din Budapesta, proiectul primei Uniuni Europene a Teatrelor Muzicale (EMTU), având drept principale scopuri contribuirea la conservarea, dezvoltarea și promovarea culturii europene și a tradiției sale prin intermediul operetei și musicalului, constituirea într-o platformă de schimburi de bună practică și menținerea unui înalt nivel profesional pe piața spectacolelor muzicale.

Prima înțelegere de înființare a acestei platforme europene a fost semnată la data de 26 iulie 2008, în Szeged, Ungaria, cu ocazia Festivalului de Teatru în aer liber, printre semnatari aflându-se și Teatrul de Stat de Comedie Muzicală din Sankt Petersburg, reprezentat de dl. Yury Schwartskopf, Director general, și Teatrul Muzical Karlin din Praga, reprezentat de dl. Director general Egon Kulhánek. Lansarea oficială a Uniunii a avut loc câteva luni mai târziu, în noiembrie 2008, la București, în cadrul primei ediții a Festivalului Internațional al Artelor Spectacolului Muzical „Viața e frumoasă!”.

Instituțiile membre sunt teatre de repertoriu care au sediu, trupă și responsabilitatea de a menține la standarde cât mai ridicate principalul obiect de activitate: spectacolul muzical (creația de operetă și musical). Instituțiile membre au de asemenea o bogată tradiție și experiență în domeniul artelor spectacolului muzical, precum și în promovarea și conservarea acestui tip de spectacol.

Printre activitățile pe care Uniunea Teatrelor Muzicale Europene le va desfășura pentru a-și atinge obiectivele se numără: co-producții între instituțiile membre, schimburi de artiști și profesioniști ai scenei, workshop-uri, training-uri de formare și instruire realizate în colaborare, activități corelate cu drepturile de autor, organizarea de festivaluri, evenimente comune și colaborarea cu alți actori culturali europeni.

btn-lounge-down