România în Sărbătoare – Concert dedicat Zilei Naționale la Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”

România în sărbătoare
noiembrie 16, 2023
The Nutcracker and I
noiembrie 24, 2023
România în sărbătoare
noiembrie 16, 2023
The Nutcracker and I
noiembrie 24, 2023

România în Sărbătoare – Concert dedicat Zilei Naționale la Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”

Anul acesta, Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” sărbătorește Ziua Națională printr-un eveniment cu totul special, intitulat „România în sărbătoare” ce va avea loc pe scena instituției din Bulevardul Octavian Goga nr.1, în data de 1 Decembrie 2023, ora 19:00.

Spectacolul vine cu un concept cu totul nou, în cadrul căruia se vor îmbina elementele tradiționale cu elemente moderne, proiecții ale unor imagini foto sau video cu scopul de a purta audiența prin vremuri sau locuri în care tradiția românească s-a născut, s-a format și s-a dezvoltat de-a lungul timpului.

În decursul celor două ore de concert, publicul va fi încântat de pasaje din lucrările unor remarcabili compozitori români precum Gherase Dendrino, Ciprian Porumbescu, Florin Comișel sau Filaret Barbu. În paralel, Oana Rusu și Victor Bucur, gazdele evenimentului, vor călăuzi audiența într-o călătorie în timp, aducându-ne în diverse povești pline de culoare ale diferitelor regiuni ale țării.

Cu ocazia Zilei Naționale, Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” își propune să sprijine tinerii artiști la începutul carierei, oferindu-le oportunitatea de a urca pe o scenă de importanță națională alături de artiști consacrați. În acest an, se vor alătura evenimentului Antonio Nicholas Piculeață (solist la vioară) și Valențiu Constantin Grigorescu (solist la pian), care vor susține două momente din capodoperele lui Nicolae Kirculescu și Ciprian Porumbescu.

Magia va avea loc sub bagheta maestrului Alexandru Ilie, ce va transforma fiecare moment într-o poveste ce va fi auzită de sufletele ascultătorilor. Cu implicarea corului, orchestrei și baletului Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”, se vor prezenta pe scenă și soliștii teatrului, printre care se numără: Andrei Pleșca, Amelia Antoniu, Cătălin Petrescu, Cristina Trandafir, Raluca Ciocă, Stefan Popov, Mioara Manea Arvunescu, Mihai Urzicana, Ligia Dună, Florin Ganea, Rodica Ștefan, Orest Pîslariu-Ranghilof, Tina Munteanu, Daniel Madia, Doina Scripcaru, Marius Mitrofan, Bianca Ionescu-Ballo, George Vîrban, Daniela Bucșan, Alfredo Pascu, Gabriela Daha și actorul Valentino Tiron.

Invitația este deschisă pentru publicul larg în data de 1 Decembrie 2023, începând cu ora 19:00, la Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” pentru a celebra spiritul românesc și muzica spectaculoasă a României.

Antonio Piculeață – Talentul muzical al lui Antonio Piculeață s-a manifestat încă de la o vârstă fragedă, susținând primul său concert ca solist cu Orchestra Medicicilor, dirijată de losif Pruner, în Sala Ateneului Român, la vârsta de 9 ani. Până în prezent a susținut numeroase concerte pe scena Ateneului Român, Opera Națională Română din București, Filarmonicile din Craiova, Ploiești, Brașov, Sibiu, Timișoara și Viena.

Valențiu Constantin Grigorescu – Elev în clasa a XII-a la Colegiul Național de muzică „George Enescu” din București, Valențiu Constantin Grigorescu a debutat în concert la vârsta de 14 ani, pe 25 octombrie 2020 alături de orchestra Teatrului Național de Operă si Balet „Oleg Danovski” Constanța sub bagheta maestrului Cristian Brâncuși și a concertat în cadrul „Festivalului Tinereții” alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Pitești, sub bagheta maestrului Tiberiu-Dragoș Oprea în iunie 2021. Aptitudinile sale sunt remarcabile și au fost recunoscute prin câștigarea unor concursuri de renume precum „Beethoven Young Musician Competition” (Viena, Austria) și „Classic Pure Vienna Musician Competition” (Viena, Austria), premiul 1 la concursuri din Rusia (Moscova), Polonia, Germania, Italia, Spania, Cehia, SUA, Macedonia de Nord, Austria, Elveția, Finlanda, Estonia, etc.

Detalii despre programul stagiunii 2023-2024, precum și calendarul complet al spectacolelor și evenimentelor găzduite de Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” pot fi găsite pe site-ul oficial: www.opereta.ro, pe pagina de Instagram opereta.ro și pe cea de Facebook a teatrului: OperetaIonDacian.

Biletele pot fi achiziționate atât on-line de pe site-urile www.opereta.ro și www.ticketstore.ro cât și de la casa de bilete aflată în incinta teatrului din Bulevardul Octavian Goga, nr.1, sector 3.

btn-lounge-down