Tina Munteanu

Valentino Tiron
noiembrie 5, 2017
Stefan Popov
noiembrie 5, 2017
Valentino Tiron
noiembrie 5, 2017
Stefan Popov
noiembrie 5, 2017

Tina Munteanu este absolventă a Liceului de Muzică „Dinu Lipatti” și a Universității Naționale de Muzică din București. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții muzicale de prestigiu din țară, printre care Orchestra Națională Radio, Opera Națională din București, Opera din Brașov sau Teatrul Liric „Elena Teodorini” din Craiova. Laureată a numeroase concursuri naționale de lied, deținătoarea Premiului special al juriului la Concursul Internațional de Canto „Hariclea Darclée”

și a Marelui Premiu la Concursul „Trofeul Ion Dacian”, tânăra soprană este solistă a Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian” și colaboratoare permanentă a Operei Naționale București. A participat la numeroase turnee internaționale în Spania, Belgia, Rusia, Franța, Ucraina și Ungaria.

Repertoriul său cuprinde rolurile Mimi și Musetta din „Boema” de Giacomo Puccini, Tatiana în „Evgheni

Oneghin” de Ceaikovski, Hanna din „Văduva veselă” de Franz Lehár, rolurile titulare din „Contesa Maritza” și „Silvia” de Emmerich Kálmán, Rosalinda din „Liliacul” de Johann Strauss-fiul, Micaela din „Carmen” de Georges Bizet și Giulietta din „Les Contes d’Hoffmann” de Jacques Offenbach.

btn-lounge-down