Mioara Manea Arvunescu

Oana Rusu
noiembrie 6, 2017
Mioara Curechian
noiembrie 6, 2017

Mioara Manea-Arvunescu este solistă a Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian” de peste 25 de ani. A urmat Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din București și cursuri de canto la clasa prof. Lory Ficher în Berlin. Printre premiile obținute se numără: Premiul I la Festivalul de Muzică Bizantină din Varșovia, Polonia, Premiul special al juriului și al Teatrului liric din Spoletto, Italia și la Concursul Internațional Belvedere, Viena, Austria, Premiul I la Festivalul „Crizantema de aur” de la Târgoviște, Premiul pentru „Cel mai bun interpret

de operetă al anului”, oferit de revista Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România.

A efectuat turnee în țară și în străinătate împreună cu Teatrul de Operetă și a susținut numeroase concerte și recitaluri, printre care și Concertul Aniversar – 25 de ani de carieră desfășurat în cadrul Festivalului Internațional al Artelor Spectacolului Muzical „Viața e frumoasă”.

Repertoriul său include roluri principale în operete ca „Liliacul” și „Sânge

Vienez” de Johann Strauss-fiul, „Silvia” și „Contesa Maritza” de Emmerich Kálmán, „Văduva Veselă” de Franz Lehár, Elisa din „My fair lady” de Frederick Loewe, și multe alte roluri ca: Doica din „Romeo și Julieta” de Gérard Presgurvic, Tangolita din „Bal la Savoy” de Paul Abraham, Lidia din „Prințesa circului” de Emmerich Kálmán, Laya din „Floarea din Hawaii” de Paul Abraham, Neera din „Fântâna Blanduziei”.