Florin Ganea

Seară Mediteraneană
iulie 29, 2020
This is my song – Seară Americană
august 31, 2020
Seară Mediteraneană
iulie 29, 2020
This is my song – Seară Americană
august 31, 2020

A absolvit în anul 2011 Facultatea de Muzica din cadrul Universitatii Oradea, Sectia Canto Clasic. A continuat perfectionarea prin cursuri Masterclass urmate în țară și în străinătate, sustinute de catre Leontina Văduva, Marius Vlad Budoiu, Carmelo Agnello, Marian Pop, Alfio Grasso, Julian Smith,desavarsindu-si tehnica vocala sub indrumarea Basului Mircea Moisa .

A participat la Festivalul Gutt Immling Germania și a debutat în roluri precum Bauer – „Der Mond’’, Mago – „ Rinaldo’’, Carceriere – „Tosca”; urmeaza apoi proiectul Operacademy, ocazie cu care debutează în rolurile: Sarastro – „Flautul Fermecat’’și Bartolo – „Le nozze di Figaro”.

În 2016 debutează în rolul Endre al-II-lea – „Bank Ban’’ la teatrul Csokonai din Debrecen,  iar în 2018 debutează la Opera Națională București cu rolul Comandorului – „Don Giovanni” și rolul Sarastro – „Flautul Fermecat” în cadrul Studioului Experimental de Operă ”Ludovic Spiess”, precum și Bartolo – “Nunta lui Figaro “ în cadrul festivalului „Hunedoara Lirică”.

A fost angajat al Filarmonicii “George Enescu” București si a sustinut numeroase concerte și recitaluri de lied, canztonete, arii de opera dar si  musical,muzica usoara.

Pe scena Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” a debutat in cadrul Festivalului “Ion Dacian” in 2019, urmand apoi interpretarea rolului Alex, recuziterul talentat din cadrul spectacolului “Bonjour, bonne nuit, Paris!”. In prezent este solist al Teatrului National de Operetă și Musical „Ion Dacian”

Pentru mai multe detalii și repertoriu, descarcați CV-ul

btn-lounge-down