Bianca Ionescu-Ballo

Cătălin Petrescu
noiembrie 6, 2017
Aurel Muraru
noiembrie 6, 2017

Bianca Ionescu-Ballo

A absolvit Conservatorul de Muzică „Ciprian Porumbescu” la clasa de Canto, clasa Artei Florescu, în 1983, iar din 2005 devine Doctor în muzică. Din 1983 este solistă a Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian”, subretă. Pe lângă concertele susținute cu aproape toate filarmonicele din țară și cu Orchestra Națională Radio, a apărut și ca solistă de operă.

În 1994 preia conducerea corului de copii „Minisong”, înființează corul „Ministars”, are turnee în străinătate și ca solistă vocală și ca dirijor de cor. Este președinta Asociației Culturale „Bianca Ionescu”

(2004). Discografia sa include: „Muzica din filme” (vol. I și II – 1989), „S-a născut o stea” (1978), „Hai acasă puișor” (1999) și „Tea time”. După 1989, activitatea sa artistică s-a îmbogățit, incluzând numeroase apariții TV în spectacole muzicale, recitaluri de operetă și musical, colaborarea cu teleastul Tudor Vornicu fiind una dintre cele mai frumoase și benefice experiențe profesionale.

A jucat numeroase roluri în operete și musicaluri, printre care: Denise din „Mam`zelle Nitouche”,

Adela din „Liliacul”, Franzi din „Sânge Vienez”, Anina din „O noapte la Veneția”, Arsena din „Voievodul Țiganilor”, Bella Giretti din „Paganini”, Vallencienne din „Văduva veselă”, Mi-Tzu-Ti din „Secretul lui Marco Polo”, Maria din „Poveste din Cartierul de Vest”, O Lia San din „Victoria și-al ei husar”, Manja din „Contesa Maritza”, Elena din „Frumoasa Elena”, Brigitte din „Vila cu iluzii”, Martha din „Lăsați-mă să cânt” și Edyth van Hopper din musicalul „Rebecca”.