Mihnea Lamatic

Mirela Boureanu Vaida
noiembrie 6, 2017
Matei Chioariu
noiembrie 6, 2017
Mirela Boureanu Vaida
noiembrie 6, 2017
Matei Chioariu
noiembrie 6, 2017

Este absolvent al Academiei Naționale de Muzică din București, secția Canto Clasic și este solist al Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian”. Între anii 1977-1989 a făcut parte din mai multe formații corale și a fost prim solist al Teatrului „Nae Leonard” din Galați. Din 1989 și până în prezent este prim solist al Operei Naționale Române, unde a interpretat majoritatea rolurilor importante de bas. Începând cu anul 1990 până în prezent a

participat ca interpret la toate edițiile Festivalului Național „George Enescu”. A realizat numeroase turnee artistice în tară și în străinătate.

Repertoriul său cuprinde opere și operete foarte cunoscute: „Răpirea din Serai”, „Don Giovanni” și „Nunta lui Figaro” de W. A. Mozart, „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini, „Rigoletto”, „Nabucco” și „Trubadurul”

de Giuseppe Verdi, „Liliacul”, „Sânge vienez” și „Voievodul țiganilor” de Johann Strauss-fiul, „Văduva veselă” și „Paganini” de Franz Lehár, „Silvia” de Emmerich Kálmán, „La Bohème” de Giacomo Puccini, „Don Pasquale” de Gaetano Donizetti, precum și musicalul „My Fair Lady” de Frederick Loewe.

btn-lounge-down