Diana Țugui

Ernest Fazekas
noiembrie 6, 2017
Vlad Robu
noiembrie 6, 2017
Ernest Fazekas
noiembrie 6, 2017
Vlad Robu
noiembrie 6, 2017

A absolvit Universitatea Națională de Muzică din București și este, în prezent, este solistă a Teatrului Liric „Elena Teodorini” din Craiova și colaboratoare a mai multor opere și filarmonici din România și din lume.
Repertoriul său include peste 15 roluri principale feminine în opere și operete, printre care: „Bărbierul din Sevilla”, „Liliacul”, „Carmen”, Văduva veselă”, „Boema”, Don Pasquale”, „La traviata”, „Lucia di Lamermoor”.

În 2011, este invitată a Operei Katara din Doha (Quatar) și a Operelor din Cairo și Alexandria (Egipt). Colaborează, de asemenea, cu Filarmonica Oltenia, alături de care susține numeroase concerte atât în țară cât și în străinătate, dar și cu Teatrul Național din Craiova.
A urmat cursuri de pregătire vocală cu mezzo-soprana Viorica Cortez la Moulin d’Ande (Franța) și are privilegiul de a cânta în duet alături de aceasta. În 2008, obține locul III la Concursul Internațional

„Jaume Aragall”, câștigând un masterclass alături de acesta. În 2007 este finalistă a Concursului Internațional „Renata Tebaldi” din San Marino.
Începând din 2010, este colaboratoare a Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian”, unde interpretează rolul Adelei în opereta „Liliacul” în regia lui Răzvan Ioan Dincă.

btn-lounge-down