Andrei Lazăr

Andrei Teașcă
noiembrie 6, 2017
Andras Istvan Demeter
noiembrie 7, 2017
Andrei Teașcă
noiembrie 6, 2017
Andras Istvan Demeter
noiembrie 7, 2017

Distins cu Marele Premiu la Concursul Național de Lied „Ionel Perlea” (ediția a XIII-a, Slobozia), precum și cu Premiul al II-lea în cadrul Concursului Național de Interpretare a Liedului Românesc (ediția a IV-a), tenorul Andrei Lazăr este absolvent al Universității Naționale de Muzică București. Colaborator permanent al Operei Naţionale din Bucureşti de patru stagiuni, a participat la premiera mondială a lucrării „O scrisoare pierdută” de Dan Dediu (2012) şi a evoluat in peste cincisprezece titluri, incluzând cele mai noi premiere ale scenei bucureştene, semnate de regizori prestigioşi, precum Stephen Barlow, Vera Nemirova şi Paul Curran.

Colaborează deopotrivă cu Opera Comică pentru Copii, cu care a participat la turnee în țară și străinătate incepând cu anul 2008.
Are în palmares numeroase apariții în recital şi concert în București, pe scenele Societăţii Române de Radiodifuziune şi Ateneului Român. A participat la producțiile din cadrul Festivalului Internaţional George Enescu (2007, 2014), Festivalului Internaţional de Muzică Nouă (2012, 2013), Festivalului Internațional al Artei Lirice Sibiu (2009-2012), al Festivalului Tinerilor Talente (Râmnicu Vâlcea), al Festivalului Bucureștii lui Caragiale (2012), precum şi al Festivalului

Estival Ethos de la Arad (2013, 2014). A susținut de asemenea concerte pe scene din Râmnicu-Vâlcea, Focşani, Craiova, Brașov, Constanța, Brăila, Tulcea, Bistrița, Arad, Sibiu, Alba-Iulia, Sighişoara, Târgovişte, ş.a.m.d.

La Teatrul de Operetă și Musical „Ion Dacian”, interpretează rolul André din distribuția principală a spectacolului „Fantoma de la Operă” în regia lui Stephen Barlow.

btn-lounge-down