Andras Istvan Demeter

Andrei Lazăr
noiembrie 7, 2017
Anca Țurcașiu
noiembrie 7, 2017
Andrei Lazăr
noiembrie 7, 2017
Anca Țurcașiu
noiembrie 7, 2017

Actorul și regizorul Demeter Andras Istvan este licențiat în arta actorului la Universitatea de Artă Teatrală din Târgu Mureș în 1992, este absolvent al masterului în Managementul intreprinderilor culturale din cadrul ECUMEST, Dijon, Franța și absolvent al Facultății de Drept la Universitatea „Tibiscus” din Timișoara în 2008.

A fost cel mai tânăr director al unei instituții publice

teatrale din Europa (Teatrul de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara) și primul director din România numit în baza unui concurs de proiecte de management. Între 1993 și 2005, el a transformat teatrul minoritar aflat în pragul desființării într-un competitor de renume internațional. A jucat roluri în teatru, film și televiziune. Este membru fondator și inițiator al mai multor fundații culturale, uniuni și festivaluri.

Este colaborator al Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian”, unde poate fi urmărit în spectacolele de musical „Romeo și Julieta”, în care interpretează rolul Părintelui Lorenzo și în „Rebecca”, în rolurile Frank Crawley sau Colonelul Julyan, dar și în spectacolul de teatru-dans „Maria de Buenos Aires”, în rolul Povestitorului.

btn-lounge-down