Dana Rotaru

Diana Nițu
noiembrie 6, 2017
Cristina Bleandură
noiembrie 6, 2017
Diana Nițu
noiembrie 6, 2017
Cristina Bleandură
noiembrie 6, 2017

Actriță și lector univ. dr la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București, Specializarea Arta Actorului și Arta Vorbirii, Dana Rotaru are o vastă carieră artistică atât în film cât și în teatru, având în portofoliu colaborări cu Franco Zeffirelli, Alexandru Hausvater și Calvin McClinton, dar și cu artiști de renume ai scenei românești: Adrian Pintea, Olga Delia Mateescu, Florin Zamfirescu, Gelu Colgeac, Adriana Popovici și alții.

Printre rolurile sale din

teatru se numără: Margaret C în spectacolul „Rendez-vous” de Jacob M. Appel, Kathie în spectacolul „Kathie și Hipopotamul”, Dorine în „Tartuffe” de Molière, iar în televiziune apare în producții ca: „Narcisa sălbatică”, „Callas Forever” și „High School în 53 minutes”. A publicat, de asemenea, o serie de articole în reviste de specialitate ale Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” („Concept”, „Atelier” și „Studii. Sinteze.

Comunicări” ale Catedrelor

de Arta Actorului și de Expresie vocală și corporală).

La Teatrul de Operetă și Musical „Ion Dacian” interpretează rolul Madame Giry în producția „Fantoma de la Operă”, obținut în urma unui casting organizat de Teatrul de Operetă și Musical.

btn-lounge-down