Mihaela Alexa

Dacika
decembrie 31, 2021
Maria Magdalena Cinca
martie 6, 2022
Dacika
decembrie 31, 2021
Maria Magdalena Cinca
martie 6, 2022

Mihaela Alexa, s-a născut pe 11 septembrie 1988 in orasul Bacău.

Încă de la vârsta de 7 ani studiază pian in cadrul Liceului De Artă “George Apostu” din orașul natal, iar din clasa a-IX-a urmeaza cursuri de canto clasic. In perioada claselor I- XII a făcut parte din corul “Armonia” si corul “Animosi”,cu care a concertat in România si in marile orașe din Europa si a obținut  premii importante. Îndrumată de profesorii din liceu care i-au vazut potentialul vocal, pleacă la Universitatea de Muzică “Ciprian Porumbescu” din Bucuresti să studieze canto clasic. În 2013 devine absolventă a cursurilor de Master din cadrul aceleiași facultăti , sub îndrumarea profesorilor Maria Hurduc si Cristina Soreanu. In perioada 2013-2019 este angajată solist la ‘Teatrul Muzical Nae Leonard ” din Galati, unde a susținut spectacole de operă, operetă și muzical.

 Din toamna anului 2019 până in prezent este angajată solist la Teatrul de Operetă si Musical Ion Dacian din București.
De-a lungul timpului a apărut în numeroase festivaluri, atât la nivel național, cât și international, a  sustinut concerte la Teatrul de operetă “Ion Dacian ” Bucuresti,   Filarmonica Pitesti, Filarmonica Mihail Jora Bacău, Filarmonica Paul Constantinescu Ploiesti, Filarmonica Oltenia Craiova, Teatrul Maria Filotti Braila, Teatrul Muzical Nae Leonard Galati, Sala Radio Bucuresti, Institutul Goethe Paris, Kings Place Hall Londra, Centrul Cultural  Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi din Izmir, turneu in Statele Unite ale Americii, etc.

De asemenea, din 2010, a început să cânte muzică de jazz impreună cu renumitului pianist de jazz Sorin Zlat .Combinându-și pregătirea și experiența de solistă de operă cu dragostea ei pentru jazz, Mihaela a început să exploreze noi viziuni de expresie care i-au adus în cele din urmă numeroase premii si colaborări cu artiști din întreaga Europă.
In anul 2009 a câstigat Premiul pentru Cel Mai Bun Tânăr Interpret la concursul de interpretare “Hariclea Darclee”,Brăila. In anul 2011 câștigă  Premiul Special la Concursul de Interpretare “Paul Constantinescu”,Ploiesti. In anul 2011 a câștigat Premiul de Excelentă la Concursul de Interpretare a Liedului Românesc, Brasov .

In anul 2011 participă la cursurile de măiestrie si perfectionare vocală sustinute de soprana Mariana Nicolesco.  In anul 2012 a câștigat Premiul Radio România si Premiul Publicului la Concursul de Interpretare “Ion Dacian” Bucuresti. În 2013 primeste Premiul III la Concursul de Interpretare a Liedului Romanesc, Brasov, si tot in același an participă la cursurile de măiestrie ale sopranei de origine germană Elisabeth Cornelius Lund și la un masterclass sustinut de renumita soprană Leontina Văduva. În vara anului 2015 a performat in opera Elixirul Dragostei -G.Donizetti, in cadrul Festivalului International “Hariclea Darclee” pe scena Teatrului Maria Filotti din Braila.In 2015 primeste Premiul Pentru Debut la Gala Premiilor de Jazz din Romania. În anul 2016 participă  la Concursul International de Lied Ada Burlui ,Iasi 1-5 Iunie, unde câstigă “Premiul II”.

Dintre rolurile performate pe scenă amintim:

Roluri de operetă:

“Der Vogelhändler / Vanzatorul de Pasari” – K. Zeller- rol: Kurfürstin /Printesa Marie
“Silvia”-E.Kalman-rol: Silvia
“Das Land des Lächelns/Tara Surasului”- Franz Lehár-rol: Lisa
“Im weißen Rößl / La Calul Balan”- Ralph Benatzky- rol: Otillia
“Wiener Blut/Sange vienez”-R. Strauss-rol: Gabriele
”Grafin Mariza/Contesa Marita”-E.Kalman-rol: Mariza
“Bal la Savoy “- Paul Abraham – rol : Madelene
“Crai Nou” Ciprian Porumbescu – rol: Anica
“Die Lustige Witwe/Vaduva vesela”-Franz Lehár-rol: Hanna
“Candide” – Leonard Berstein – rol: Paquette

Roluri de musical:

“The Sound of Music “-Richard Rodgers-rol: Maria
“Kiss me Kate” – Cole Porter – rol: Kate/Lilli Vanessi
“My Fair Lady” – Frederick Loewe – rol: Eliza Doolittle

Roluri de operă:

“Carmen” G.BIZET-rol: Micaela
“La Boheme” – G. Puccini – rol: Musetta
“Carmen”- G.Bizet- rol: Frasquita
”Don Giovanni” – W.A. Mozart – role:Donna Anna “Die Zauberflote” – W.A. Mozart – rol: Pamina.
“L’elisir d’amore”- G.Donizetti – role:Gianetta “Suora Angelica” -G.Puccini- rol: Zelatrice
“Cendrillon”- Jules Massenet – rol: Noemi

În prezent continuă să interpreteze atât pe scena națională, cât și pe cea internațională, ca interpretă de operă, operetă, crossover si jazz.

btn-lounge-down