Cristina Trandafir

Mihai Urzicana
martie 18, 2022
Andrei Munteanu
martie 18, 2022
Mihai Urzicana
martie 18, 2022
Andrei Munteanu
martie 18, 2022

Cristina Trandafir

A absolvit in 2006 Facultatea de Muzica din cadrul Universitatii Transilvania Brasov,sectia Canto Clasic la clasa prof dr.Cristina Soreanu si studiile de Masterat intre anii 2016-2018.

Inca din primul an de facultate a fost angajata ca artist liric a Teatrului de Opera Brasov, unde a interpretat diverse roluri din repertoriul Teatrului. Dupa terminarea facultatii, a continuat perfectionarea vocala participand la masterclass-uri ale prof. Georgeta Stoleriu, sopranei Eugenia Moldoveanu, mezzosopranei Ecaterina Tutu. Tehnica vocala acumulata  de-a lungul timpului, alaturi de maestrii din lumea muzicii clasice si contemporane, i-a permis mezzosopranei Cristina Trandafir sa abordeze un repertoriu foarte variat stilistic, trecand cu usurinta de la muzica rock,blues,folk,pop, ajungand pana la muzica sacra si medievala, participand la numeroase Festivaluri de gen. De asemenea a participat ca solist la numeroase concerte vocal simfonice alaturi de Filarmonici din tara.

In 2017 a participat la concursul International de Canto ,,Titta Ruffo,, din Italia, primind alaturi de premiu si un spectacol debut in cadrul Teatrului National de Opereta si Musical Ion Dacian unde din anul 2018 este angajata ca solista, debutand in roluri precum Orlovsky din ,,Liliacul,, de J.Strauss, Czipra din ,,Voievodul tiganilor,, de J Strauss, Old lady din ,,Candide,, de L.Bernstein, Beatrice Lacy din ,,Rebecca,, de Sylvester Levay, mama vitrega din ,,Cenusareasa,, de G. Mazzoli, O.Lacagnina,   primadona invitata din  ,,Bonjour, bonne nuit, Paris!,

btn-lounge-down