Andrei Munteanu

Cristina Trandafir
martie 18, 2022
Ștefan Băloi
martie 20, 2022
Cristina Trandafir
martie 18, 2022
Ștefan Băloi
martie 20, 2022

A absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică, Facultatea de Teatru, secția regie teatru la clasa profesorului Tudor Mărăscu. A urmat cursurile de master la Academia de Operă din Verona la clasa profesorului Gianfranco de Bosio, secția regia teatrului liric.

În România a debutat la Teatrul Evreiesc de Stat din București cu spectacolul “Sora mai mare” de Alexandr Volodin. A continuat colaborarea cu acest teatru unde a montat mai multe spectacole printre care Blazonul, Stele Rătăcitoare (turneu New York 2014) Musca Spaniolă, Marienbad, Scripcarul pe acoperiș  (premiul Festivalului Dramaturgiei Contemporane de la Brașov 2019)

În perioada 2016-2017 a fost Director Artistic al Teatrului Municipal Matei Vișiniec.

De asemenea are o strânsă legătură cu mișcarea teatrală din Polonia, unde a montat mai multe spectacole la Teatrul Ida Kaminska din Varșovia, printre care „Dumnezeul Răzbunării”, „Cântecele Biblice” (turneu New York 2019).

La Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” a debutat cu spectacolul „Candid” de Leonard Bernstein prezentat în cadrul Festivalului Internațional de Muzică George Enescu și Festivalul Operelor Naționale.

În calitate de regizor angajat a mai montat spectacolele „Jack, între dragoste și nebunie” și „Secretul lui Marco Polo”.

btn-lounge-down