Mihail Ionescu

Crinela Barbu
martie 7, 2022
Alexandru Burcă
martie 7, 2022
Crinela Barbu
martie 7, 2022
Alexandru Burcă
martie 7, 2022

 A absolvit Universitatea Națională de Muzică București în anul 2002, unde a studiat Interpretare Muzicală -vioară.

Parcurs profesional

În anul 2002 devine artist instrumentist- vioară în cadrul Orchestrei de Cameră Philarmonica Tinerimea Română unde își desfășoară activitatea până în 2005. În această perioadă participă în cadrul orchestrei în spectacole susținute la Sala Radio, Ateneul Român, sau în cadrul unor turnee în Spania, Praga, Bulgaria.

În anul 2006 se alătură Teatrului Național de Operetă și Musical “Ion Dacian” în calitate de artist instrumentist- vioară și evoluează până în prezent în cadrul orchestrei acestuia în spectacole ca: „Liliacul”, „Văduva veselă, „Contesa Maritza”, „Romeo si Julieta”, „Parcul de distracții”, „Voievodul Țiganilor”, „Victoria și-al ei husar”, „Călătorie în lumea filmului și a musicalului”, „Candid”, „Kiss me, Kate!” și multe altele.

De asemenea, a participat la numeroase festivaluri, dar și turnee în țară și în străinătate, dintre care amintim:

În perioada 2009-2013 a participat în cadrul unor spectacole, festivaluri și turnee organizate de Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” (2009- turneu Egipt). După anul 2013, a participat în cadrul Festivalului ,,Ion Dacian”, a Galei de muzică românească, Galei de Operetă și Musical, Festivalului de la Sibiu și altele.

btn-lounge-down