Miruna Dascălu

Cristina Popa
martie 9, 2022
Ana Maria Moldoveanu
martie 10, 2022
Cristina Popa
martie 9, 2022
Ana Maria Moldoveanu
martie 10, 2022

A absolvit Liceul de Arte ,,Marin Sorescu” din Craiova în anul 2018. Ulterior, și-a continuat studiile în cadrul Universității  Naționale de Muzică- București – Secția Canto clasic.

Parcurs profesional

În anul  2020 colaborează ca  artist liric-sopran la  Opera Comică pentru copii- București  unde  participă în cadrul corului în spectacolul ,,Cenușăreasa”.

În anul 2021 se alătură Teatrului Național de Operetă și Musical “Ion Dacian” în calitate de artist liric-sopran și evoluează pe scena acestuia în spectacole ca: ,,My Fair Lady”, ,,Liliacul”, ,,Țara Surâsului”, ,,Kiss me, Kate!”,

De asemenea, în cadrul Teatrului a obținut și roluri solistice precum: Cunegonda din opereta ,,Candid”.

Repertoriul său include roluri în spectacole precum: Susanna din opera ,,Le nozze di Figaro”-Mozart, Despina din opera ,,Cosi fan tutte”-Mozart, Regina Nopții din opera ,,Die Zauberflöte”- Mozart, Maria din opera ,,La Fille du régiment”- Donizetti.

A urmat cursuri de perfecționare/ masterclass cu soprana Leontina Văduva, Larisa Gergieva, Eleonora Pacetti și Boiko Tzetanov.

A câștigat numeroase premii printre care și :premiul al II-lea la Olimpiada Națională de Muzică și Premiul Special al Filarmonicii Oltenia pentru cea mai bună interpretare a unei arii, în anul 2018; Marele Premiu, Premiul Special Remember Enescu pentru cea mai bună interpretare a unei lucrări romanești și Premiul Special al Centrului de Excelență al UNMB la  Concursul Național de Interpretare și Creație Muzicală ,,Paul Constantinescu” în anul 2021.

btn-lounge-down