Alina Mihăilescu

Imola Tamás
martie 8, 2022
Aurelia Tudor
martie 9, 2022
Imola Tamás
martie 8, 2022
Aurelia Tudor
martie 9, 2022

Alina Mihăilescu

 A absolvit Universitatea Națională de Muzică din București în anul 2001. Ulterior, și-a continuat studiile de specialitate la Londra, Marea Britanie, la Secția Canto Clasic și Musical în cadrul „University of West London” între anii 2016-2019.

Parcurs profesional

În anul 2008 devine artist liric-sopran (colaborator permanent) al Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București unde își desfășoară activitatea până în anul 2013 când devine angajat al Instituției în Compartimenul Cor, activând ca artist liric până în prezent.
În această perioadă participă în cadrul Compartimentului cor în spectacolele: „Văduva Veselă”, „Silvia”, „Contesa Maritza”, „Voievodul Țiganilor”, „Rebecca”, Romeo și Julieta”,  „Maria de Buenos Aires”, „Dolce Vita”, „Fantoma de la Operă”, „O noapte la Veneția, o noapte la Viena”, „Paris, Mon Amour”, „Liliacul”, „Victoria și-al ei Husar”, „My Fair Lady”, „Kiss me, Kate!”, „Călătorie în lumea Filmului și a Musicalului”, „Dacika Symfonic”, „Concert Tradițional de Crăciun”, „Gala Internațională a Operetei Românești”, „Parcul de Distracții”, „Cenușăreasa”, „Țara Surâsului”, „Candid”.
În calitate de artist liric-sopran a colaborat cu instituții de prestigiu precum Filarmonica „George Enescu” din București, Radiodifuziunea Română, Televiziunea Română, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța, Corul Academic „Divina Armonie” din București.
De asemenea, a participat la numeroase festivaluri, dar și turnee în țară, dintre care amintim: Festivalul „Viața e Frumoasă”, Festivalul „Ion Dacian”, turnee în țară cu spectacolele „Paris, Mon Amour” și „Contesa Maritza” în Sibiu, Constanța, Craiova, Râmnicu Vâlcea, Otopeni, Brăila, Focșani, Sărata Monteoru, Baia Mare.

btn-lounge-down