Bogdan Ardeleanu

Arnold Mack
martie 12, 2022
Mihăiță Radu
martie 12, 2022
Arnold Mack
martie 12, 2022
Mihăiță Radu
martie 12, 2022

A absolvit Liceul de Arta “Octav Băncilă” Iași în anul 1992. Ulterior, și-a continuat studiile în cadrul Universității de Muzică București – Secția canto.

Parcurs profesional

În anul 2001 devine artist liric-bas al Operei Naționale Iași unde își desfășoară activitatea până în 2004. În această perioadă participă în cadrul corului ca artist liric în spectacolele: „Pescuitorii de perle”, „Sânge Vienez”, „Nabucco”, „Bal mascat”, „La Traviata”, „Liliacul”, „Carmen” etc.

În anul 2004 se alătură Teatrului Național de Operetă și Musical “Ion Dacian” în calitate de artist liric- bas și evoluează pe scena acestuia în spectacole ca: „Țara Surâsului”, „Văduva veselă”, „Floarea din Hawaii”, „Silvia”, „Broadway București”, „Victoria și-al ei husar”, „Contesa Maritza”, „Voievodul Țiganilor”, „Rebecca”, „Fantoma de la Operă”, „O noapte la Veneția, o noapte la Viena”, „Liliacul”, „My Fair Lady”, „Hello Dolly”, „Guliver în Țara Piticilor”, „Logodnicul din lună”, „Invitații Domnului Offenbach”, „Romeo și Julieta”, „Ce înseamna să fii Bumbury”, „Cabaret”, „Călătorie în lumea filmului și a musicalului”, „Opereta râde, cântă și dansează”, „Candid”.

De asemenea, în cadrul Teatrului a obținut și roluri solistice precum : Piticul Barbă Cot – „Guliver în Țara Piticilor”, Tachi – „Țara Surâsului”, Karl – „Logodnicul din lună”, „Inchizitorul – „Candid” .
În calitate de artist liric-bas a colaborat cu instituții de prestigiu precum Teatrul Național I.L.Caragiale București – Burghezul Gentilom, Opera Națională București, Universitatea de Muzică București .

A participat la numeroase festivaluri, dar și turnee în țară și în străinătate, dintre care amintim:

Festivalul internațional “Viața e frumoasă”, Festivalul castanelor – Baia Mare și turnee la Constanța, Timișoara, Deva, Alba Iulia, Craiova, Sibiu ,  Franța cu Corala „Camerata” din Iași.

btn-lounge-down