Alexandru Onea

Dumitru Filip
martie 11, 2022
Alexandru Vasile
martie 12, 2022
Dumitru Filip
martie 11, 2022
Alexandru Vasile
martie 12, 2022

A absolvit Academia Națională de muzică, secția canto clasic, specializarea operă, în anul 2007.

Parcurs profesional

În anul 2001 devine artist liric-bas al Filarmonicii „Ion Dumitrescu”, din Râmnicu Vâlcea unde își desfășoară activitatea până în 2002. În această perioadă participă în cadrul corului Filarmonicii la numeroase concerte vocal simfonice, atât în țară, cât și în străinătate (Italia).
În anul 2002 se alătură Teatrului Național de Operetă și Musical “Ion Dacian” în calitate de artist liric- bas și evoluează pe scena acestuia în spectacole ca: „Voievodul Țiganilor”, „Văduva veselă”, „Sânge vienez”, „Silvia”, „Contesa Maritza”, „Liliacul”, „My Fair Lady”, etc.
De asemenea, în cadrul Teatrului a obținut și roluri solistice precum : Prefectul din „Lăsați-mă să cânt”- de Gherasae Dendrino, sau Baptista din „Kiss me, Kate!”-de Cole Porter.
În calitate de artist liric-bas, a colaborat cu instituții de prestigiu precum Clyde Opera Group, Berlin Opera Group, Passagio Opera, etc.
Repertoriul său include roluri în spectacole precum: Sparafucil- „Rigoletto”, Leporello- „Don Giovanni”, Comendantorre-„Don Giovanni”, Don Basilio-„Barbierre di Seviglia”, Dulcamara-„L’elisir d’amore”, Publius – „La clemenza di Tito”, etc.
De asemenea, a participat la numeroase festivaluri, dar și turnee în țară și în străinătate, dintre care amintim: „Falkirk Festival”- Verdi Requiem, „Rigoletto”-Clyde Opera Group, „Don Giovanni”-Berlin  Opera Group, etc.

btn-lounge-down