Ioana Alexandra Băiașiu

Cristina Cojocaru
martie 10, 2022
Irina Onea
martie 10, 2022
Cristina Cojocaru
martie 10, 2022
Irina Onea
martie 10, 2022

Ioana Alexandra Băiașiu

A absolvit liceul de artă George Enescu, secția violă în anul 1978. Ulterior și-a continuat studiile în cadrul Universității Spiru Haret la Facultatea de Pedagogie Muzicală.

Parcurs profesional

A colaborat timp de 3 ani cu Filarmonica George Enescu în cadrul partidei de violă.

În anul 1990 s-a alăturat Teatrului Național de Operetă și Musical “Ion Dacian” în calitate de artist liric – alto și evoluează pe scena teatrului în spectacole precum: „Plaisir d’amour” , „Prințesa circului” , „Suzana” , „Contesa Maritza” , „Văduva veselă”, „Paganini”, „Silvia”, „Victoria și-al ei husar”, „Gondolierii”, „My Fair Lady”, „Voievodul Țiganilor”, „O noapte la Veneția”, „Bal la Savoy”, „Secretul lui Marco Polo”, „Rosemarie”, „Vâanzătorul de păsări”, „Burghezul gentilom”, „Rebecca”, „Fantoma de la Operă”, „Romeo și Julieta”, „Mam’zelle nitouche”, „Povestirile lui…Offenbach”, „Liliacul”, „Țara Surâsului”, „Frumoasa Elena”, „Fântâna blanduziei”, „Lysistrata”, „Floarea din Hawaii, „Hello Dolly”, „Candid”.

De asemenea, în cadrul Teatrului a fost solicitată pentru mici roluri în spectacole precum: „My Fair Lady”, „Candid”, „Povestirile lui…Offenbach”, „Rebecca”, „Bal la Savoy”, „Gondolierii”, „Silvia”, „Plaisir d’amour”, „Vânzătorul de păsări”, „Contesa Maritza”.

De asemenea a participat la numeroase festivaluri și turnee în țară și străinătate, precum: Festivalul de la Sibiu , Timișoara, Alba Iulia, Festivalul „Viața e frumoasă” – București și Festivalul „George Enescu”, turnee în Israel , Germania și Italia.

btn-lounge-down