Eugenia Stoian

Raisa Radamovschi
martie 20, 2022
Monica Ștraț
martie 20, 2022
Raisa Radamovschi
martie 20, 2022
Monica Ștraț
martie 20, 2022

A absolvit liceul de coregrafie „Floria Capsali” București în anul 2009.

Parcurs profesional

În anul 2007 devine balerin colaborator în ansamblul de balet al Operei Naționale București unde își desfășoară activitatea până în 2009. În această perioadă dansează în spectacolele: „Coppelia” , „La Bayadere” , „Corsarul” , „Trubadurul”, „Golem si Arald”.

În anul 2009 se alătură Teatrului Național de Operetă și Musical “Ion Dacian” ca balerin în ansamblul de balet și dansează în spectacole ca: „Burghezul gentilom” , „Contesa Maritza” , „Silvia” , „Frumoasa din pădurea adormită”, „Micuța Dorothy”, „Royal Fashion”, „Paris, mon amour!”, „Hazard”, „Brodway București”, „Maria de Buenos Aires”, „Văduva veselă”, „Rebecca”.

În anul 2015 devine solistă a Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” unde își desfașoară activitatea până în prezent. În această perioadă dansează în spectacolele: „Victoria și-al ei husar”, „Voievodul Țiganilor”, „Romeo și Julieta”, „Fantoma de la Operă”, „O noapte la Veneția, o noapte la Viena”, „My Fair Lady”, „Kiss me, Kate!” , „Seară de balet” , „Dans în jurul lumii”, „Bonjour, bonne nuit, Paris!”, „Țara Surâsului”, „Alice în Țara Minunilor”, „Fluturi”, „Candid”, „Liliacul”, „Vitraliul unei vieți”, „Seară mediteraneeană”, „Călătorie în lumea filmului și a musicalului”, „This is my song”.
În 2019 realizează coregrafia spectacolului „Martha și George” care se joacă pe scena Teatrului Nottara din București.
În calitate de balerin a colaborat cu instituții de prestigiu precum: Opera Națională București.

A urmat cursuri de perfecționare / masterclass în Romania în cadrul proiectului SCENART.

De asemenea, a participat la numeroase festivaluri, dar și turnee în țară și în străinătate, spoturi publicitare, videoclipuri, colaborări cu artiști de renume ai României, dintre care amintim: Turnee în țară cu spectacolele „Paris, mon amour!” , „Silvia” , „Contesa Maritza”, „Frumoasa din pădurea adormită”, „Liliacul”, „Romeo și Julieta”, „This is my song” , turneu în China- „China tour 2011”, rol principal în spoturi publicitare precum: „Tazz” , „Iqos” , „Paduden”, „BRD bank”, sau concerte alături de artiști precum Horia Brenciu, Loredana Groza, Ștefan Bănică.

btn-lounge-down