Romania Universalis

Decembrie în pași de dans
decembrie 9, 2021
Dacika
decembrie 31, 2021
Decembrie în pași de dans
decembrie 9, 2021
Dacika
decembrie 31, 2021

În foaierul Teatrului, veți lua parte la un recital sub genericul “Romania Universalis”, un concept original propus de violonista Diana Jipa și de pianistul Ștefan Doniga, carora li se vor alătura Mihai Urzicana și George Vîrban, tenori ai Teatrul Național de Operetă și Musical “Ion Dacian”.
Evenimentul urmărește a pune în valoare bogăția și diversitatea resurselor culturale din spațiul istoric românesc, programul recitalului dezvoltând o idee inedită, fiind alcătuit din piese ce aparțin unor compozitori români de diverse origini etnice, provenind din diverse regiuni geografice și istorice românești.
Și pentru ca sunt lucrări ce se întind pe mai bine de 130 de ani de muzică, totul devine deosebit de reprezentativ pentru ceea ce înseamnă muzica românească în ansamblul său, alături de pagini aparținând lui George Enescu, Gheorghe Dima, Gherase Dendrino, fiind prezente creații semnate de Béla Bartók, Walter Klepper, Alfonso Castaldi, Theodor Rogalski, Eugen Doga,  sau Grigoraș Dinicu. Fiecare dintre aceste lucrări reprezintă un univers cultural aparte, unic și foarte specific în sine și, în același timp, deosebit de important în ansamblul culturii naționale românești.

btn-lounge-down