Opereta Fest 2019

Vitraliul unei vieți
octombrie 11, 2019
Etapa I post regizor scena
octombrie 25, 2019
Vitraliul unei vieți
octombrie 11, 2019
Etapa I post regizor scena
octombrie 25, 2019

Opereta Fest – Gala Internaţională de Operetă şi Musical

Aşa cum v-a obişnuit, Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” organizează pentru a treia oară consecutiv Festivalul „Ion Dacian”, un proiect de suflet, gândit ca un omagiu adus renumitului tenor român, prim-solist, regizor și director al Teatrului de Operetă din București, Ion Dacian.
Festivalul debutează cu o ceremonie de deschidere, „Opereta Fest – Gala Internaţională de Operetă şi Musical”, pe scena căreia urcă pentru prima dată şi artişi de peste hotare: Yasko Fujii (Japonia), Giorgia Giulio şi Marianna Giulio (Italia)
Gala aduce în atenția publicului pagini indrăgite de operetă, musical, canțonete, zarzuele și chansonette, scrise de compozitori celebri puse în scenă cu participarea soliștilor, Orchestrei și Corului  Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”

Yasko Fujii, soprană (Japonia)
A urmat cursuri de canto la Japan Opera Foundation, debutând ca solist la Opera din Tokyo. A continuat studiile muzicale în Italia, la Accademia Filarmonica of Bologna. Din 2008 şi până acum joacă rolul principal în nenumărate spectacole, participă la festivaluri şi urcă pe scenele teatrelor din întreaga lume. Este renumită în Italia pentru participarea cu regularitate în emisiunile televizate.

Giorgia Giulio, soprană (Italia)
În prezent studentă la master la Istitutto Superiore di Studi Musicali „L.Boccherini din Lucca”, secţia canto, Giorgia Giulio urmează cursuri de balet clasic şi teatru încă de la o vârstă fragedă.
Este protagonista mai multor opere pop, cum ar fi „Il gatto con gli stivali” (Motanul încălţat) sau Cenerentola (Cenuşăreasa) de G.Mazzoli şi M.Menicagli. Ultima, prezentată în premieră absolută la Teatro del Giglio (Lucca), fiind apoi tradusă şi adaptată în română, se află actualmente în repertoriul Teatrului  Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian”.
Giorgia este de asemenea protagonistă în opera „Lo scoiattolo in gamba” (Veveriţa buclucaşă), o feerie lirică de Nino Rota, binecunoscutul autor de muzică de film.

Marianna Giulio, soprană (Italia)
Studiază în prezent canto la Istitutto Superiore di Studi Musicali „L.Boccherini din Lucca” şi susţine concerte de arii în centrele importante din Italia. Face parte din distribuţia musicalului „Les Miserables” la Teatro di San Girolamo Lucca, „Frumoasa din pădurea adormită” de P. Nissim şi multe altele. Anul acesta a participat la Puccini Chamber Opera Festival, prestigiosul festival de muzică contemporană, cu opera „Lux Aeterna”.


btn-lounge-down