Opereta Fest 2021

Fluturi
octombrie 31, 2021
Daruri muzicale …tenorale
noiembrie 25, 2021
Fluturi
octombrie 31, 2021
Daruri muzicale …tenorale
noiembrie 25, 2021

Opereta Fest 2021

Opereta Fest – Gala Internaţională de Operetă şi Musical

Teatrul National De Opereta si Musical “Ion Dacian” prezinta:

Opereta Fest – Gala de Operetă şi Musical

În perioada 12-14 noiembrie 2021, Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” organizează a IV- a ediție a Festivalului „Ion Dacian”, festival gândit ca un omagiu adus renumitului tenor român, prim-solist, regizor și director al Teatrului de Operetă din București.

Gala de Operetă și Musical „Opereta Fest” ce va avea loc pe data de 14 Noiembrie, ora 18:00 va încheia ediția din acest an a Festivalului “Ion Dacian”.

Înaintea galei, Prof. Dr. Stephan Poen, Doctor în Medicină și în Muzicologie, va ține o conferință intitulată ION DACIAN … Cavaler al Timpului dominând Vremurile … prilejuită de împlinirea a 110 de la nașterea marelui artist și a patru decenii de la trecerea sa în eternitate. Vor fi evocate aspectele fundamentale ale personalității lui Ion Dacian ca artist, regizor, libretist, director de teatru, profesor și novator al genului în cea de a doua jumătate a secolului al XX-lea. Se vor proiecta unele dintre legendarele sale interpretări care au încântat generații de melomani cu arta sa formidabilă. Conferința va inaugura un lung ciclu care se va desfășura pe parcursul stagiunii artistice 2021/2022 și prin care vor fi omagiate marile personalități ale Operetei Românești care a împlinit recent șapte decenii de la înființare.

Gala aduce în atenția publicului pagini indrăgite de operetă, musical, scrise de compozitori celebri precum: Johann Strauss –fiul (Sânge vienez, Liliacul), Fr. Lѐhar (Giuditta), E. Kálmán (Prințesa Circului, Silvia, Contesa Mariza), Fr. Loewe (My fair lady), C. Zeller (Vânzătorul de păsări), Leonard Bernstein (Candid), F.Lopez (Secretul lui Marco Polo)etc.

Conducerea muzicală: Constantin Adrian Grigore 

Soliști vocali:

Soprane

Bianca Ionescu-Ballo
Doina Scripcaru
Patricia Seymour
Tina Munteanu
Mihaela Alexa
Gladiola Nițulescu-Lamatic
Mioara Manea Arvunescu
Gabriela Daha
Amelia Antoniu
Mediana Vlad
Daniela Bucșan

Mezzo-soprane

Raluca Ciocă
Cristina Trandafir

Tenori

Alfredo Pascu
Daniel Madia
Anton Zidaru
Florin Budnaru
George Vîrban
Andrei Pleșca
Mihai Urzicana

Baritoni

Stefan Popov
Marius Mitrofan
Cătălin Petrescu
Teodor Vădana (invitat)

Bași

Orest Pîslariu-Ranghilof
Florin Ganea

Actori:

Valentino Tiron
Victor Bucur

ION DACIAN

… Cavaler al Timpului dominând Vremurile …

În încheierea Festivalului Ion Dacian organizat anual de către Teatrul Național de Operetă și Musical care poartă numele marelui artist și este condus în calitate de Manager de către  Bianca Ionescu-Ballo, duminică, 14 noiembrie 2021, la orele 18, înaintea spectacolului Gala Opereta Fest, Prof. Dr. Stephan Poen, Doctor în Medicină și în Muzicologie, va ține o conferință intitulată ION DACIAN … Cavaler al Timpului dominând Vremurile … prilejuită de împlinirea a 110 de la nașterea marelui artist și a patru decenii de la trecerea sa în eternitate. Vor fi evocate aspectele fundamentale ale personalității lui Ion Dacian ca artist, regizor, libretist, director de teatru, profesor și novator al genului în cea de a doua jumătate a secolului al XX-lea. Se vor proiecta unele dintre legendarele sale interpretări care au încântat generații de melomani cu arta sa formidabilă. Conferința va inaugura un lung ciclu de care se va desfășura pe parcursul stagiunii artistice 2021/2022 și prin care vor fi omagiate marile personalități ale Operetei Românești care a împlinit recent șapte decenii de la înființare.


Accesul interzis spectatorilor cu vârste sub 10 ani!

Regia: Andrei Munteanu
Dirijor cor: Aurel Muraru
Coregrafie: Iolanda Petrescu, Eugenia Stoian și Monica Ștraț
Asistenți coregrafie:  Raluca Herciu

Cu participarea Orchestrei, Corului și Baletului  Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”.


Orchestra, Corul și Baletul Teatrului Național de Operetă și Musical “Ion Dacian”

btn-lounge-down