Gala Extraordinară a Operetei Românești

Rezultat etapa II post regizor scenă
octombrie 31, 2019
Post artist instrumentist – specializarea trompetă
noiembrie 3, 2019
Rezultat etapa II post regizor scenă
octombrie 31, 2019
Post artist instrumentist – specializarea trompetă
noiembrie 3, 2019

Gala Extraordinară a Operetei Românești

La Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian” sărbătorim ziua de 1 decembrie prin muzică românească autentică şi dans. Vă invităm la „Gala Extraordinară a Operetei Românești”, un spectacol ce reuneşte solişti consacraţi ai scenei de operetă din România cu ansamblurile de ochestră, cor şi balet, toate sub conducerea muzicală a dirijorului Lucian Vlădescu. Tradiția, cultura și folclorul se împletesc în operetele compozitorilor români și sunt transmise mai departe, către public, cu talent și dăruire, de către echipa Operetei bucureștene.

Cele mai reprezentative momente muzicale din următoarele operete românești:
– „Lăsați-mă să cânt” și „Lysistrata” de Gherase Dendrino
– „Plutașul de pe Bistrița”, „Ana Lugojana” și „Târgul de fete”  de Filaret Barbu
– „Soarele Londrei”, „Culegătorii de stele”, „Leonard” și „Răspântia” de Florin Comișel
– „Eternele iubiri” și „Valurile Dunării” de George Grigoriu
– „Fântâna Blanduziei” de Cornel Trăilescu
– „Anton Pann” de Alfred Mendelsohn
– „Mătușa mea, Faustina” de Liviu Cavassi și Doru Butoescu

La acest eveniment vor interpreta solistele:
Doina Scripcaru, Silvia Șohterus – Mărăscu, Tina Munteanu, Ligia Dună, Gabriela Daha, Mediana Vlad, Daniela Bucșan, Gladiola Lamatic Niţulescu , Mioara Manea – Arvunescu, Raluca Ciocă.

și soliștii:
Alfredo Pascu, Mihai Urzicana, Andrei Pleșca, Daniel Madia, Florin Budnaru,  Stefan Popov, Marius Mitrofan, Cătălin Petrescu,  Orest Pâslariu – Ranghilof, Florin Ganea, Valentino Tiron, Victor Bucur.

Echipa artistică:
Concept spectacol: Bianca Ionescu- Ballo
Conducerea muzicală: Lucian Vlădescu
Concept regizoral: Cătălin Voineag
Dirijor cor: Aurel Muraru
Concept scenografic: Elisabeta Făcăianu
Coregrafie: Cătălin Cocheș, Andreea Toma, Marius Grosu
Asistent coregrafie: Sorina Micșunescu

Dans Fluieraș:
Raisa Radamovski, Camelia Ghiță, Sabina Ioniță,  Andreea Bârzescu Andrei Ciobanu, Ștefan Baloi, Lorendi Rădulescu, Ștefănescu Octavian,

„Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” își propune în acest spectacol valorificarea muzicii românești culte de inspirație folclorică spre satisfacerea nevoii publicului de frumos, reîntoarcerea la autentic și stoparea fenomenului de kitsch și nonvaloare.
În contextul în care dintotdeauna, dar în special în ultimele decenii, se pune din ce în ce mai mult preț pe specificul național și pe o individualitate puternică în artă, consider că și opereta – între celelalte genuri muzicale – a contribuit într-o bună măsură la crearea elementului național românesc.
Din acest punct de vedere, mijlocul secolului al XX-lea este, practic, începutul unei noi ere pentru muzica românească de operetă, marcând perioada când s-au creat cele mai valoroase lucrări, în care folclorul a jucat un rol primordial. Felul în care s-au servit de el compozitorii de operete a făcut diferența de valoare a creațiilor și a stabilit ierarhia lor.
În procesul formațional și educațional al tinerilor (al publicului adult de mâine), se cere, mai mult ca oricând, păstrarea și revenirea la adevăratele valori ale acestei națiuni pentru că astăzi este necesar să se insiste pentru autentic, valoare, cunoaștere, restaurare. Este asemenea picturii din bisericile vechi pe cale de a se deterioara.
Pictura se cere refăcută și păstrată.”

Bianca Ionescu – Ballo
(Manager al Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”)

btn-lounge-down