Gala Extraordinară a Operetei Românești

Rezultat etapa II post regizor scenă
octombrie 31, 2019
Post artist instrumentist – specializarea trompetă
noiembrie 3, 2019

Gala Extraordinară a Operetei Românești

Din acest punct de vedere, mijlocul secolului al XX-lea este, practic, începutul unei noi ere pentru muzica românească de operetă, marcând perioada când s-au creat cele mai valoroase lucrări, în care folclorul a jucat un rol primordial. Felul în care s-au servit de el compozitorii de operete a făcut diferența de valoare a creațiilor și a stabilit ierarhia lor.

În procesul formațional și educațional al tinerilor (al publicului adult de mâine) se cere, mai mult ca oricând, păstrarea și revenirea la adevăratele valori ale acestei națiuni pentru că astăzi este necesar să se insiste pentru autentic, valoare, cunoaștere, restaurare. Este asemenea picturii din bisericile vechi pe cale de a se deterioara.

Pictura se cere refăcută și păstrată.”

Bianca Ionescu – Ballo (Manager Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”)

La Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian” sărbătorim ziua de 1 decembrie  prin muzică românească autentică şi dans. Vă invităm la „Gala Extraordinară a Operetei Românești”, un spectaol ce reuneşte solişti consacraţi ai scenei de operetă din România cu ansamblurile de ochestră, cor şi balet, toate sub conducerea muzicală a dirijorului Lucian Vlădescu. Tradiția, cultura și folclorul se împletesc în operetele compozitorilor români și sunt transmise mai departe, către public, cu talent și dăruire, de echipa Operetei bucureștene.

„Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” își propune în acest spectacol valorificarea muzicii românești culte de inspirație folclorică spre satisfacerea nevoii publicului de frumos, reîntoarcerea la autentic și stoparea fenomenului de kitsch și nonvaloare.

În contextul în care dintotdeauna, dar în special în ultimele decenii, se pune din ce în ce mai mult preț pe specificul național și pe o individualitate puternică în artă, consider că și opereta – între celelalte genuri muzicale – a contribuit într-o bună măsură la crearea elementului național românesc.