Andrei Pleșca

Bogdan Lupea
februarie 22, 2018
Opereta a sărbătorit alături de copii
aprilie 10, 2018
Bogdan Lupea
februarie 22, 2018
Opereta a sărbătorit alături de copii
aprilie 10, 2018

A absolvit Universitatea Națională de Muzică din București (2013) specializarea Canto, la clasa doamnei profesor Claudia Codreanu, iar primele studii universitare, în anul 2009, la Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității “Gh.. Asachi”, Iași.
A studiat cu profesorii: Corneliu Fânățeanu și Alexandru Badea și a participat la cursuri de măiestrie (masterclass) cu: Vasile Moldoveanu, Giuseppe Pastorello, Stefan Vinke, Mariana Nicolesco, Marius Vlad Budoiu.
A fost membru al corului Operei Naționale Române din București, al Filarmonicii „George Enescu” și al Filarmonicii “Moldova” Iași.

A interpretat rolurile: Ernesto din opera „Don Pasquale” de G. Donizetti la Opera Națională din Varna și la Opera Stara Zagora, Bulgaria; Tamino din opera „Die Zauberflote” de W. A. Mozart la Opera Națională Brașov și Ionică din opera  „Motanul încălțat” de Cornel Trăilescu la Opera Națională București, spectacol susținut și la Ateneul Român.

În prezent, este solist al Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” din repertoriul căruia a interpretat rolurile: Koltoy din „Victoria și-al ei husar ” de Paul Abraham, Eisenstein din “Liliacul” de Johann Strauss, Babyllas din „Domnul Choufleuri” de J. Offenbach, Gustav din “Țara Surâsului” de Franz Lehar, Freddy din Musicalul “My Fair Lady” de Frederick Loewe.

În paralel, a susținut concerte și recitaluri în București (Ateneul Român), Iași, Râmnicu Vâlcea, Ploiești, Brăila.

btn-lounge-down