Andrei Pleșca

Bogdan Lupea
februarie 22, 2018
Opereta a sărbătorit alături de copii
aprilie 10, 2018

Andrei Pleșca

A terminat primele studii universitare în anul 2009 la Facultatea de Automatică și Calculatoare Iași din cadrul Universității “GH. Asachi”.
Apoi, din 2009 până în 2013 a studiat la Universitatea Națională de Muzică București, specializarea Canto, la clasa doamnei profesor Claudia Codreanu, obținând rezultate foarte bune.
A participat la cursuri de perfecționare (masterclass) cu: Vasile Moldoveanu, Giuseppe Pastorello, Stefan Vinke, Mariana Nicolesco.

A fost membru al corului Filarmonicii Moldova din Iași, al corului Operei Naționale Române din București și al Filarmonicii „George Enescu”.
A interpretat rolurile: Ernesto din opera „Don Pasquale” de G. Donizetti la Opera Națională din Varna, Bulgaria; Tamino din opera „Die Zauberflote” de W. A. Mozart la Opera Națională Brașov și Ionică din „Motanul încălțat” de Cornel Trăilescu la Opera Națională București, spectacol susținut și la Ateneul Roman.

În prezent este solist al Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” din repertoriul căruia a interpretat rolurile: Koltoy din „Victoria și-al ei husar ” de Paul Abraham, Ottokar din „Voievodul Țiganilor” de J. Strauss (Fiul) , Babyllas din „Domnul Choufleuri” de J. Offenbach.
În paralel, a susținut numeroase concerte și recitaluri în București, Iași, Râmnicu Vâlcea, Ploiești, etc.