Traian Alexandru-Rotărescu

Sergiu Feier
martie 6, 2022
Eugen Niță
martie 6, 2022
Sergiu Feier
martie 6, 2022
Eugen Niță
martie 6, 2022

Traian Alexandru-Rotărescu

A absolvit liceul  de muzică „George Enescu” din București  în anul 2000, unde a studiat vioara și viola. Ulterior, și-a continuat studiile în cadrul  Universității Naționale de Muzică – Secția violă a Facultății de Interpretare Muzicală până în anul 2005.

Parcurs profesional

În anul 2003 devine artist instrumentist- violă al Orchestrei de cameră „Philarmonia” unde își desfășoară activitatea până în 2010. În această perioadă participă în cadrul orchestrei la numeroase concerte dar și turnee în Italia, Cehia și Polonia.

În anul 2010 se alătură Teatrului Național de Operetă și Musical “Ion Dacian” în calitate de  artist instrumentist- violă și evoluează în cadrul orchestrei acestuia în spectacole ca: „Liliacul”, „Văduva veselă”, „Contesa Maritza”, „Silvia”, „Voievodul Țiganilor”, „Romeo și Julieta”, „Kiss me, Kate!”, „Rebecca”, „My Fair Lady”, „Candid”, „Bonjour, bonne nuit, Paris!”, „Țara surâsului”, „Victoria și-al ei husar”, „This is my song”, „Seară mediteraneeană”.

A urmat cursuri de perfecționare/ masterclass în anul 2000 la Brădișor, România, ediția a XVI-a cu prof. Valeriu Pitulac.

A câștigat numeroase premii printre care și concursul „George Georgescu” (Tulcea) și „Citta di Stresa” (Italia), ciclul de recitaluri „Tinerii și marea muzică” al Radiodifuziunii Române.

De asemenea, a participat la numeroase festivaluri, dar și turnee în țară și în străinătate, dintre care amintim: „Viața e frumoasă!”, gale românești și internaționale de operetă, festivalul internațional „George Enescu”.

btn-lounge-down