O noapte la Veneția…o noapte la Viena

Dacika
octombrie 20, 2018
8-11 noiembrie, expoziția de pictură „Din nou acasă”
noiembrie 8, 2018

O noapte la Veneția…o noapte la Viena

Iubitorii de muzică și de frumos vor avea privilegiul de a se bucura de cele mai frumoase momente din operetele „O noapte la Veneția” și „Sânge Vienez”.

În spectacolul „O noapte la Veneția…o noapte la Viena” soliștii, orchestra, corul și baletul Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”, oferă publicului o seară de neuitat cu o selecție din cele mai celebre momente ale celor două operete amintite mai sus.

Fiul cunoscutului compozitor de valsuri și dirijor, cu același nume, Johann Strauss (25 octombrie 1825 -3 iunie 1899) calcă pe urmele tatălui său încă de la vârsta de 19 ani când își face debutul în viața muzicală a Vienei. După 1863 cedează conducerea orchestrei consacrându-și întreaga energie activității componistice și totodată genului muzical opereta.

Dintre cele mai cunoscute titluri de operetă compuse de Johann Strauss-fiul, amintim: Liliacul, Voievodul Țiganilor, O noapte la Veneția, Sânge vienez, etc.

Conducerea muzicală: Lucian Vlădescu și Tiberiu Oprea
Dirijor cor: Aurel Muraru
Concept spectacol: Gladiola Nițulescu-Lamatic
Concept scenografic: Phd. arh. Cătălin Ionescu Arbore
Coregrafie: Andreea Toma și Iolanda Petrescu

Distribuția în ordine alfabetică: Amelia Antoniu, Bianca Ionescu-Ballo, Daniela Bucșan, Alexandru Constantin, Gabriela Daha, Bogdan Lupea, Andrei Pleșca, Stefan Popov, Patricia Seymour, Mediana Vlad, George Ionuț-Vîrban.

Cu participarea soliștilor, Orchestrei și Corului  Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”.