Daniel Găină

Victor Bunea
March 11, 2022
Dumitru Filip
March 11, 2022
Victor Bunea
March 11, 2022
Dumitru Filip
March 11, 2022

A absolvit Colegiul Național de Muzică “George Enescu” București în anul 2014. Ulterior, și-a continuat studiile de licență și masterat în cadrul Universității Naționale de Muzică din București, Secția “Canto și artele spectacolului muzical”. În prezent este doctorand în cadrul Universității Naționale de Muzică din București, sub îndrumarea Prof. Univ. dr. Șerban-Dimitrie Soreanu.

Parcurs profesional

În anul 2018 devine artist liric-tenor al Operei Comice pentru Copii unde își desfășoară activitatea până în 2019. În această perioadă participă în cadrul corului în spectacolele: „Motanul încălțat” de Cornel Trăilescu, „Joc și Rock” – adaptare după opereta „Crai Nou” a lui Ciprian Porumbescu, „Figaro” – adaptare după „Bărbierul din Sevilia” a lui Gioachino Rossini.

În cadrul aceleiași instituții a interpretat rolul solistic al Slujitorului al II-lea din opera „Motanul încălțat” de Cornel Trăilescu.

În anul 2019 se alătură Teatrului Național de Operetă și Musical “Ion Dacian” în calitate de artist liric-tenor și evoluează pe scena acestuia în spectacole precum: „Candid” de Leonard Bernstein, „Liliacul” de Johann Strauss-fiul, „My Fair Lady” de Frederick Loewe, „Dacika” de Mihai Toma, „Parcul de Distracții” de Andrei Tudor, „Cenușăreasa” – opera pop de GianPaolo Mazzoli, Oliviero Lacagnina și Mario Menicagli, „Țara Surâsului” de Franz Lehár, „Victoria și-al ei husar” de Paul Abraham.

De asemenea, în cadrul Teatrului a obținut și roluri solistice precum : Ottokar din opereta „Voievodul Țiganilor” de Johann Strauss-fiul, Marele Inchizitor din opereta „Candid” de Leonard Bernstein, Hortensio din musicalul „Kiss me, Kate!” de Cole Porter.

Repertoriul său include roluri în spectacole precum: Ottokar din opereta „Voievodul Țiganilor” de Johann Strauss-fiul, Freddy din musicalul „My Fair Lady” de Frederick Loewe, Paul din opereta „Lăsați-mă să cânt” de Gherase Dendrino, Don José din opera „Carmen”  de Georges Bizet, Ducele de Mantova din opera „Rigoletto” de Giuseppe Verdi, Rică Venturiano din opera „O noapte furtunoasă” de Paul Constantinescu, Ionică și Slujitorul al II-lea din opera „Motanul încălțat” de Cornel Trăilescu, Lorenzo din opera „Amorul doctor” de Pascal Bentoiu, Hamlet din opera „Hamlet” de Pascal Bentiu, Don Curzio din opera „Nunta lui Figaro” de Wolfgang Amadeus Mozart, Parpignol din opera „Boema” de Giacomo Puccini, Marinarul din opera „Dido și Aeneas” de Henry Purcell.

A urmat cursuri de perfecționare/ masterclass cu personalități precum baritonul Hans Pieter Herman-Olanda, baritonul și impresarul Kalle Koiso-Kanttila-Germania, baritonul Habela Marcin-Elveția, soprana și coordonatoarea programului de tineret al Operei din Roma, Eleonora Pacetti. A beneficiat de o bursă integrală în cadrul cursurior de perfecționare vocală și lingvistică(limba franceză) oferită de asociația Canto Vocal Programs, unde a lucrat cu Liora Maurer-America, Sharon Mohar-Franța, Lucy Arner-America și Maurice Lugassy-Franța.

A câștigat numeroase premii printre care  SILVER STAR la concursul MUSIC & STARS AWARDS 2021, Premiul II la Concursul Național de Interpretare “Ada Ulubeanu”, ediția a IX-a, 2019.