Ileana Lenghel

Cristina Georgescu
March 9, 2022
Monica Marin
March 9, 2022
Cristina Georgescu
March 9, 2022
Monica Marin
March 9, 2022

A absolvit Liceul de artă „George Enescu” din București în anul 1991. Ulterior, și-a continuat studiile în cadrul Universității de Muzică din București, Facultatea de Interpretare– Secția canto clasic.

Parcurs profesional

În anul 1993 se alătură Teatrului Național de Operetă și Musical “Ion Dacian” ca soprană la compartimetul cor și evoluează pe scena acestuia în spectacole ca: „Ţara Surâsului”, „Văduva veselă”, „Vânzătorul de păsări”, „Rose Marie”, „Gondolierii” sau „Sânge vienez”.
În anul 2005 devine artist liric iar activitatea sa este completată cu roluri secundare în spectacolele: „My Fair Lady”, „Gondolierii”, „Vânzătorul de păsări”, „Voievodul Țiganilor” sau „Povestirile lui… Offenbach”.
În anul 2006 își completează studiile cu master în cadrul Universității de Muzică din București, la clasa Prof. Univ. Doctor Silvia Voinea, unde studiază musicalul și opereta, iar lucrarea de master este inititulată „Musicalul, forma evoluată a operetei”. Susţine lucrarea de master și cu spectacolul „Contesa Maritza”, interpretând rolul principal.
A câștigat numeroase premii printre care amintim în 2005 Premiul III la concursul de lieduri de la Brașov, organizat de Mariana Nicolesco și Italia – Alcamo „Premiul special Antonino Miserendino” in 2006.
De asemenea a participat la numeroase turnee în ţară și în străinatate, printre care în: Spania, Italia și Germania.