Carmen Angheloiu

Carmen Anghel
March 9, 2022
Corina Plopeanu
March 9, 2022
Carmen Anghel
March 9, 2022
Corina Plopeanu
March 9, 2022

 A absolvit Liceul de Arte “Dinu Lipatti” din București în anul 1994. Ulterior, și-a continuat studiile în cadrul Universității Naționale de Muzică “Ciprian Porumbescu” – Secția Canto.

Parcurs profesional

Activitatea sa de artist liric este completată în anul 2004, în cadrul Teatrului “Operettenbuhne Wien” alături de care a participat în turnee în țări precum Austria, Germania, Elveția, Luxemburg, Danemarca. În 2008, în cadrul Teatrului “Matteo Casaburi” din Italia, a activat ca solist, scenograf și designer de scenă, până în anul 2013. Tot în anul 2008 a activat ca solist în cadrul Corului Universității Naționale de Muzică “Ciprian Porumbescu”, iar în perioada 2008-2011 a participat ca solist în cadrul Concertelor și Exhibițiilor Anuale “Color, Music and Light”.

În anul 1996 se alătură Teatrului Național de Operetă și Musical “Ion Dacian” în calitate de artist liric-sopran până în prezent și evoluează pe scena acestuia în spectacole ca: „Burghezul Gentilom”, „Văduva veselă”, „Gulliver în Țara Piticilor”, „Victoria și-al ei Husar”, „Bonjour, bonne nuit, Paris”,  „Liliacul”, „Țara Surâsului”, „Kiss me, Kate!”, „Candid”, „My fair lady”, „Voievodul Țiganilor’, „Cenușăreasa”, „Frumoasa din pădurea adormită”, „Dacika”, „Povestirile lui…Offenbach”, „Călătorie în lumea filmului și a musicalului”, „Fantoma de la Operă”, „Vânzătorul de păsări”, „Sânge vienez”, „Romeo și Julieta”, „Rebecca”.

De asemenea, în cadrul Teatrului a obținut și roluri solistice precum : Adela – “Liliacul”, Valencienna și Sylviane – “Văduva veselă”, Broasca Bibi – “Frumoasa din pădurea adormită”, Solo Sopran – “Burghezul Gentilom”, Regina Yasomi – “Gulliver în Țara Piticilor”.

Repertoriul său include roluri în spectacole precum: Adela – “Liliacul”, Valencienna și Sylviane – “Văduva veselă”, Broasca Bibi – “Frumoasa din pădurea adormită”, Solo Sopran – “Burghezul Gentilom”, Regina Yasomi – “Gulliver în Țara Piticilor”.

Activitatea sa include și participări la evenimente precum:
– 2021 – Muzică și poezie la Vila Luminiș – Concert de muzică și poezie, Casa Memorială „George Enescu”, Sinaia, 18 iulie 2021
– 2019 – Recital vocal instrumental Bijuterii Muzicale din Creația Românească în „Festivalul Internațional al Muzicii și Dansului ediția a 45-a, TNOB Constanța,Muzeul de Artă,Constanța, 6 noiembrie 2019
– 2019 – Înserare cu Crizanteme … Lieduri și piese pentru pian din creația românească, Muzeul „George Enescu”, București, 30 noiembrie 2019
– 2018 – Recital în Festivalul International al Muzicii și Dansului ediția 44, TNOB Constanța, 7 noiembrie 2018
2017 – Seară Lirică – Recital pentru voce și pian în cadrul „Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului”, ediția XLIII, 4-26 noiembrie 2017.
– 2017 – Concert coral – Corala Dominus la Stagiunea Corală Bucureșteană „Paul Constantinescu” aprilie 2017
– 2017 – Corala Dominus Concert coral susținut în cadrul „Festivalului Național de Muzică Corală Religioasă Interconfesională cu participare internațională „Lumină Lină”, Ediția a VIII-a Giurgiu, 14 mai 2017
– 2016 – Armonii de Toamnă – recital pentru voce și pian, Centrul Cultural Palatele Brâncovenești – Palatul Mogoșoaia, București, octombrie 2016.
– 2016 – Live Art Performance The Distant Mountain Scientific Conference SGEM -VIENA 2016 Hofburg Palace http://sgemvienna.org/index.php/ sgemvienna-liveart/sgemvienna-live-art-lyrics
– 2016 – Concert coral – Corala Dominus la Stagiunea Corală Bucureșteană „Paul Constantinescu” iunie 2016

De asemenea, a participat la numeroase festivaluri, dar și turnee în țară și în străinătate, dintre care amintim: Festivalul „George Enescu”, turnee în Italia și Germania alături de Teatrul Național de Operetă și Musical “Ion Dacian”.