Carmen Anghel

Aurelia Tudor
March 9, 2022
Carmen Angheloiu
March 9, 2022
Aurelia Tudor
March 9, 2022
Carmen Angheloiu
March 9, 2022

 A absolvit Colegiul Național de Arte Dinu Lipatti în anul 2002- secția Canto Clasic la clasa doamnei profesor Cristina Măgureanu. Ulterior, și-a continuat studiile în cadrul Universității Naționale de Muzică din București- secția Canto Clasic la clasa doamnei profesor Sanda Șandru.

Parcurs profesional

În anul 2006 se alătură Teatrului Național de Operetă și Musical “Ion Dacian” în calitate de artist liric-soprană si evoluează pe scena acestuia în spectacole ca: „Maritza”, „Silvia”, „Cabaret”, „Romeo și Julieta”, „Fantoma de la Operă”, „Broadway”, „Liliacul”, „Vaduva Veselă”, „Țara Surâsului”, „Voievodul Țiganilor”, „Victoria și-al ei husar”, „Candid”, „My Fair Lady”, etc.

De asemenea, în cadrul Teatrului a obținut și rolul solistic Berta din “Frumoasa din pădurea adormită”.

În calitate de artist liric-soprană a colaborat cu instituții de prestigiu precum: Sala „Dalles”, Filarmonica „Maria Filotti” Brăila, Filarmonica „Mihail Jora” Bacău, Palatul „Mogoșoaia”, Sala Radio, Palatul „de Behague” Paris, Palatul „Șuțu” București, Filarmonica de stat Oradea, Ateneul Român, Ambasadele României din Paris, Viena, Veneția, Budapesta, Praga, Bratislava, Centrele Culturale din Galați, Ploiești, Tulcea, Bacău etc.

A câștigat numeroase premii la: Concursul Internațional de Interpretare  Vocală „George Georgescu”- premiul 1, Concursul Național de Interpretare Vocală „Haricleea Darclee”- premiul 2, Concursul Național de Interpretare Vocală „Miniatura Romantică”-Premiul 1, Concursul Național de Interpretare Vocală „Primăvara Artelor”- Premiul 1, Concursul Național de Interpretare Vocală „Norbert Petri”- Premiul 2.

De asemenea, a participat la numeroase festivaluri, dar și turnee în țară și în străinătate, dintre care amintim: Festivalul de Operetă din Wunsiedel-Germania, Festivalul de Operetă din Aspach-Austria, Turneu artistic în Italia și Ungaria, Festivalul Medieval din Sighișoara.