Alexandra Țurcan

Adina Ciocoveanu
March 9, 2022
Cristina Popa
March 9, 2022
Adina Ciocoveanu
March 9, 2022
Cristina Popa
March 9, 2022

A absolvit Liceul de Muzică „George Enescu” în anul 2007. Ulterior, și-a continuat studiile în cadrul Universității Naționale de Muzică din București – Secția Canto clasic.

Parcurs profesional

În anul 2018 devine artist liric-sopran al Teatrului de Operă și Balet Aachen, Germania unde își desfășoară activitatea până în 2020. În această perioadă participă în cadrul corului din Aachen în spectacolele: „Romeo și Julieta”, „La Grande Duchesse”, „Traviata”, „Carmen”.
În anul 2022 se alătură Teatrului Național de Operetă și Musical “Ion Dacian” în calitate de artist liric-sopran și evoluează pe scena acestuia în spectacole precum: „Candid”, „Voievodul Țiganilor”.
Repertoriul său include roluri în spectacole ca: „Regina Nopții” din opera Flautul Fermecat, „Adela” din opereta Liliacul, „Gilda” din opera Rigoletto, „La Fee” din opera Cendrillon.
A  urmat cursuri de perfecționare/ masterclass  în  Tolousse, Franța,  cu Soprana Leontina Văduva Ciobanu, a participat la masterclass-ul Maestrului Emil Crăsnaru,dar și la masterclass-ul cu Mariana Nicolesco și a Maestrului Bart Verghaen, Germania.